Ljubičić: Federer je igrao bolesno dobro!

NAKON 9. poraza u nizu od Rogera Federera, Ivan Ljubičić nije bio pretjerano nezadovoljan. Razloga za optimizam uoči nastavka sezone ima napretek. Ljubo sve više liči onom starom tenisaču koji je prije godinu dana bio uz bok današnjem protivniku.

"Federer ne da ništa niti na rođendan, nema poklona...", našalio se Ljubičić u razgovoru za Index i dodao:

"Ma igrao je bolesno dobro. Šanse koje sam imao na njegove servise su bile samo prividne. Svaki put kada sam se približio i imao neku šansu, on je odigrao najbolje što je mogao i nije mi dozvolio povratak. Federer je iznimno malo griješio, posebno u prvom setu."

Ljubičić je zadovoljan i s prikazanim protiv Švicarca, ali i sa cjelokupnim dojmom na turniru koji bi trebao biti vodilja za ostatak sezone.

"Drago mi je kako sam igrao i taktički i tehnički, odlično sam se kretao. Sve ovo je na tragu mog najboljeg tenisa. Osjećao sam se odlično na centralnom terenu gdje je ambijent uistinu krasan. Nije bilo niti daška vjetra, a temperatura je bila idealna."

"Generalno sam zadovoljan sa svime što sam odigrao. Sretan sam jer imam osjećaj da se vraćam u svoju najbolju formu. Sve ovo je puno bolje nego prošle godine. Sada samo treba nastaviti i na pravom sam putu prema svom najboljem tenisu", rekao je Ljubičić za Index.

Momir Jelovac
Foto: AFP

Pročitajte više