Ljubičić i Karlović danas u Cincinnatiju

LJUBIČIĆ će na startu Masters Series turnira u Cincinnatiju igrati protiv Amerikanca Delica, a Karlović protiv Austzrijanca Melzera.

Nakon turnira u Montrealu, pred nama je još jedan turnir iz Masters Serije, u američkom Cincinnatiju. Popis nositelja predvode Federer, Nadal, Roddick i Đoković. Nagradni fond je 2 milijuna i 82 tisuće dolara, a Cincinnati je sedmi po redu od ukupno 9 ATP Masters Series turnira u kalendaru. Kao i u Montrealu, nastupit će trojica najboljih hrvatskih igrača, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Mario Ančić.

Nakon dva uzastopna poraza u 1. kolu (Umag, Montreal), Ljubičić će pokušati potražiti povratak na pobjedničke staze protiv Amerikanca Amera Delica (četvrti meč poslije 17 sati po našem vremenu). Bit će to drugi međusobni susret dvojice tenisača koji su rođeni u BiH (Ljubičić u Banja Luci, Delic u Tuzli), a u prvom, ove godine na zemlji u austtrijskom Pörtschachu, slavio je Ivan u dva tie-breaka.

Ivo Karlović igrat će od 17 sati s Austrijancem Jürgenom Melzerom. Loša vijest za Ivu je dosadašnji “head-to-head”. Melzer je dobio sva tri prethodna dvoboja, uključujući i ovogodišnji u 1. kolu Australian Opena.

Mario Ančić sastat će se sutra s Nijemcem Tommyjem Haasom. Zanimljivo je da bi Ančić i Karlović u slučaju uspjeha u 1. kolu igrali međusobno u drugom.

U kvalifikacijama Cincinnatija nastupio je Marin Čilić, ali je izgubio u 1. kolu od Talijana Seppija 6-7(5), 6-3, 6-2.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više