Ljubičić ide na Federera!

IVAN LJUBIČIĆ prvi je Hrvat u osmini finala prvog ovogodišnjeg ATP Masters Series turnira u Indian Wellsu.

Ljubičić, postavljen za 23. nositelja, svladao je u susretu osmine finala 15. nositelja, Španjolca Tommyja Robreda 6-3, 6-4, nakon jednog sata i 20 minuta igre.

Protiv Robreda, partnera u igri parova na ovom turniru, Ljubičić je dosta lako izborio petu pobjedu u šestom međusobnom dvoboju. Iskoristio je dvije od ukupno 7 break lopti, po jednu u svakom setu, te spasio jedinu Robredovu, koju je Španjolac imao u drugom setu. Iako je zabio samo 4 asa, Ljubičić je na servisu bio odličan. Izgubio je tek 13 poena u meču, 5 u prvom i 8 u drugom setu.

No, u osmini finala će Ljubičić morati na najboljeg svjetskog tenisača Rogera Federera, koji se u 3. kolu prošetao protiv Francuza Nicolasa Mahuta, svladavši ga 6-1, 6-1. Ljubičić će protiv Federera odigrati 15. meč u karijeri. Uspio je pobijediti Švicarca tri puta u prvih šest susreta, a potom je Federer upisao 8 pobjeda zaredom. Dvije od njih i na turniru u Indian Wellsu, u osmini finala 2005. i četvrtfinalu 2006.

Ljubičić je i prošle godine bio četvrtfinalist na ovom turniru, a Federer ga je osvojio tri puta zaredom, od 2004. do 2006. godine.

Tijekom večeri će svoje susrete 3. kola odigrati još dvojica hrvatskih tenisača. Mario Ančić protiv 22. nositelja, Španjolca Juana Carlosa Ferrera, a 20. nositelj, Ivo Karlović protiv 11. nositelja, Britanca Andyja Murraya.

 ATP Masters Series Indian Wells, 3. kolo:

Federer (1) – Mahut 6-1, 6-1

Ljubičić (23) – Robredo (15) 6-3, 6-4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više