Ljubičić na Becka, Ančić na Hrbatya

ŽDRIJEB finala Davis Cupa, koje će se odigrati u Bratislavi, odredio je da će u petak u singlu prvo igrati Ivan Ljubičić i Karol Beck, a potom će na teren izaći Dominik Hrbaty i Mario Ančić.

Iako u Davis Cupu nema favorita, nadamo se da će Hrvatska nakon sutrašnjeg prvog meča voditi sa 1-0. Najveća garancija za to su ovogodišnje Ljubičićeve igre u Davis Cupu (nije izgubio niti jedan meč), te na ATP Touru.

Ljubičić je dosad tri puta igrao protiv Becka, i ima dvije pobjede. Njihov posljednji susret dogodio se ove godine u Milanu, a Ljubičić je slavio sa 6-7, 6-0, 6-2.

Beck je krajem kolovoza ove godine stigao do 36. mjesta na ATP ulaznoj listi, što mu je bio najbolji renking u karijeri. Ove sezone najbolji rezultat na ATP turnirima ostvario je u Indianapolisu, gdje je bio u polufinalu.

U Davis Cupu je u 2005. odigrao tri meča u singlu, pobijedio je Argentinca Coriju i Španjolca Lopeza, a izgubio je od Nizozemca Wesselsa.

Nakon Ljubičića i Becka na teren izlaze najbolji slovački igrač 27-godišnji Dominik Hrbaty i Mario Ančić. Iako mu je ovo bila najbolja godina u karijeri, Ančić se ove sezone nije iskazao u Davis Cupu.

Od četiri pojedinačna meča u Davis Cupu dobio je samo jedan, protiv Rumunja Hanescua. Bio je to susret koji nije odlučiovao o ničemu, budući da je Hrvatska u tom trenutku već vodila 3-1 protiv Rumunjske.

S druge strane, Hrbaty je ove godine briljirao u Davis Cupu, pobijedio je Coriju, Sluitera, Wesselsa i Verdasca, a uspio ga je zaustaviti samo Nalbandian. I Hrbaty je ove godine vrlo dobro igrao na ATP Touru. Bio je u polufinalu Los Angelesa, Basela i Metza, te u četvrtfinalu Australian Opena.

No, veseli činjenica da Ančić ima pozitivan omjer protiv Hrbatya. U dosadašnjih pet susreta Ančić je slavio tri puta, s tim da su sva tri posljednja meča pripala hrvatskom igraču. Posljednji puta susreli su se ove godine u Marseilleu, a Ančić je pobijedio sa 6-3, 7-5.

Po mnogima ključni meč finala bit će subotnji ogled parova, u kojem će Ljubičić i Ančić igrati protiv Karola Becka i Michala Mertinaka. Oba para nisu dosad izgubila niti jedam meč u Davis Cupu. Ljubo i Ančić imaju omjer 4-0, a Beck i Mertinak 3-0.

U nedjelju, posljednjeg dana finalnog dvoboja, sastaju se Dominik Hrbaty i Ivan Ljubičić, te Karol Beck i Mario Ančić.

U petak i nedjelju mečevi startaju u 14 sati, a subotni dvoboj parova počinje u 15 sati.

Raspored finalnih mečeva Davis Cupa:

PETAK
Karol Beck (Slk) - Ivan Ljubičić (Hrv)
Dominik Hrbaty (Slk) - Mario Ančić (Hrv)

SUBOTA
Karol Beck/Michal Mertinak (Slk) - Mario Ančić/Ivan Ljubičić (Hrv)

NEDJELJA
Dominik Hrbaty (Slk) - Ivan Ljubičić (Hrv)
Karol Beck (Slk) - Mario Ančić (Hrv)

Pročitajte više