Ljubičić na korak do Šangaja, Gaudio zaostaje tek bod

IVAN LJUBIČIĆ je prolaskom u četvrtfinale Bercya napravio još jedan golem korak prema Masters Cupu u Šangaju. Našem teniskom asu planove može pomutiti Argentinac Gaston Gaudio, koji ima samo bod zaostatka na Entry ljestvici.

Ljubičića u četvrfinalu čeka Španjolac Tommy Robredo, koji je u četvrtak bio bolji od Novaka Đjokovića 6:4, 6:3. Mariano Puerta, Argentinac kojeg je upravo Đjoković pobijedio u 2. kolu, kazao je da će srbijanski tenisač sasvim sigurno biti broj jedan u svijetu. Robredo je lako, u dva seta, deklasirao Đjokovića i došao do sljedeće velike prepreke na turniru.

Ljubičića je ove godine zaista teško pobijediti, navodi se na službenom siteu Paris Mastersa. Hrvatski tenisač teži visinama. Još uvijek uživa u najboljoj sezoni svoje karijere i nastavlja pobjednički dvoranski niz započet u Metzu. Nakon samo tjedan dana došao je Beč, kao i finale Madrida. Maraton je ipak pripao Rafaelu Nadalu, navodi se na siteu.

U četvrtak će Ljubičić, koji se bori za odlazak na Masters Cup u Šangaj, izići na teren protiv Španjolca Robreda. Robredo u posljednja tri meča nije izgubio set i hrvatski tenisač će pokušati prekinuti taj niz, pišu Francuzi.

Osim Gaudia, najžešćeg Ivanovog konkurenta, pomno ćemo pratiti i Davida Ferrera. Naime, Ferrer ne bi smio osvojiti naslov u Parizu, jer bi na taj način izborio završnicu u Šangaju. Isto je i sa Ljubinim četvrtfinalnim suparnikom Robredom, kojem također u žestokoj bitci "igra" samo pobjeda na Bercyju.

Ljubičić i Robredo sastali su se nadavno u polufinalu Beča, gdje je naš tenisač bio nezaustavljiv. Inače su sva tri međusobna meča dvojice direktnih konkurenata završila u Ljubičićevu korist, a naš tenisač i u ovom meču slovi kao favorit.

Ljubičić je nakon pobjede nad Johansonom kazao kako nikada nije bio tako zadovoljan svojim servisom, kao što je to slučaj ove sezone. "Osjećao samo se kao da serviram sa servis crte umjesto sa osnovne. Cijeli teren izgledao mi je prostran, jednostavno nisam mogao promašiti. I tako već mjesecima..." - izjavio je Ljubo.

Napomenimo kako je Rus Nikolay Davydenko unatoč velikim problemima s ramenom došao do pobjede nad Tursunovom. Davydenko mora u Parizu doći do finala ukoliko želi vidjeti terene u Šangaju.

Pročitajte više