Ljubičić nakon slavlja nad Roddickom: Andy, ti si mi bio inspiracija!

POMALO dirljivo je bilo na dodjeli pehara pobjedniku Indian Wellsa, jer je ipak pripao u ruke 31-godišnjeg Ivana Ljubičića, kojeg je svjetska teniska javnost već otpisala za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

No, fantastičan turnir je pokazao da je Ljubičić daleko od dana kada ga se smije otpisati.

"Zahvaljujem se svima koji me prate i koji nisu prestali vjerovati u mene. Prvo hvala mojoj supruzi i malom sinu, mom treneru Piattiju i svim ostalima u stožeru, kao i sponzorima. No, jedno hvala ide i mom suparniku u finalu Roddicku. I dok sam tebe Andy pratio kako naporno radiš i treniraš dobio sam inspiraciju", rekao je Ljubičić prije podizanja pehara.

"Gledajući presjek cijele moje karijere, imao sam osjećaj da mi nedostaje jedan ovakav naslov. Doista je sjajan osjećaj napokon ga imati, jer to vašu karijeru čini još više posebnom. To je još jedan veliki trenutak nakon osvajanja Davis Cupa, brončane olimpijske medalje i dva plasmana među 10 najboljih na kraju godine, a jednom i među petoricom najboljih. S ovom Masters 1000 titulom, kolekcija izgleda još ljepše", sretno je konstatirao Ljubo koji je kao glavni cilj sezone istaknuo nastup na završnom turniru osmorice najboljih tenisača u Londonu:

"Želim se boriti za mjesta koja na kraju sezone vode na ATP finale, završni turnir osmorice najboljih tenisača u Londonu, odnosno, pokušati još jednom u karijeri završiti sezonu među 10 najboljih na svijetu. Sasvim je sigurno da te ciljeve neće biti lako ostvariti. Činjenica da sam osvojio ovaj turnir neće me pogurnuti prema trećem ili petom mjestu na svijetu. Treba biti realan. Pokušat ću 'ukrasti' sedmo ili osmo mjesto nekom mlađem momku koji će možda tada imati problema s ozljedom ili s formom. Pred nama je duga sezona, tko zna što će nam sve donijeti", zaključio je Ljubičić.

Andy Roddick je kao i uvijek pokazao krajnju korektnost te još jednom nije izgledalo da govori iz kurtoazije, već iskreno:

"Prvo želim čestitati Ljubičiću na sjajnom turniru koji je odigrao. Isto tako, osluškujem po svlačionici kako se priča da uskoro odlazi iz tenisa i ako je to istina bit će to veliki gubitak za sve nas i za tenis", kazao je Roddick koji je zadovoljan svojim nastupom u Indian Wellsu:

"Igrao sam jako dobro cijeli turnir, pa tako i u finalu. No, sudario sam se s 'frajerom' koji je odlično servirao u najvažnijim trenucima. Stvarno je dobro igrao te je isporučivao velike, velike servise kada mu je najviše trebalo."

Pročitajte više