Ljubičić nakon Stepaneka: Važno je pobijediti

DVA SETA, dva tie-breaka i dva sata i 25 minuta bilo je potrebno Ivanu Ljubičiću da zakorači u treće kolo Mastersa u Monte Carlu. Znao je Ivan da će Radek Stepanek biti težak protivnik na zemlji i zato nije forsirao.

To pokazuju i brojke; prvi servis padao je kako je set odmicao. "Ne gledam u statistiku koja vrlo često može biti varljiv indikator. Krenuo sam u meč "kick" servisom, išao sam na sigurno, znao sam da će me stiskati i nekako sam morao uhvatiti ritam. Ono što je važno, svaki put kad je trebalo spašavati break lopte uvijek sam odservirao šta sam htio", reći će  Ivan.

To objašnjava činjenicu da je prvi od sedam aseva došao tek u tie-breaku prvog seta. Break lopti bilo je na pretek u oba smjera. Ljubo je obranio osam, a Stepanek čak 11. Zanimljivo je da Ljubičić do 6:5 u prvom setu nije imao ništa, a onda odjednom dvije set lopte na servis češkog tenisača. No, Stepanek se izvukao, ali samo privremeno, do tie-breaka.

"Da, bilo je dosta prilika, moje su bile bliže realizaciji. Jedna backhand paralela promašila je za centimetar pa jedan lob, ali važno je da sam dobio. U drugom setu sam uhvatio ritam servisa, lakše sam ga držao, a vise pritiskao njegov." - rekao je Ljubičić nakon meča.

Za prolaz u četvrtfinale Ljubo treba pobijediti Richarda Gasqueta, koji je dobio jedini međusobni susret na US Openu 2005. Francuz je u drugom kolu lako dobio Hrbatya. Izgledalo je međutim da ima problema sa ramenom. "Nije to ništa posebno, danas sam i ja proveo neko vrijeme kod istog fizioterapeuta i upravo mi je on rekao da Gasqetova ozljeda nije ništa ozbiljno", napomenuo je Ljubo.

Ljubičić i Gasquet će na središnji teren treći po redu, poslije 10 sati.

M.J.,V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više