Ljubičić otkazao nastup u singlu

IVAN LJUBIČIĆ treći je hrvatski tenisač, nakon Marija Ančića i Ive Karlovića, koji je otkazao nastup u pojedinačnoj konkurenciji na OI u Pekingu.

Ruptura mišića ipak je spriječila i zaustavila Ivana Ljubičića u Pekingu, barem u singlu. Ljubičić je do posljednjeg trenutka držao ''otvorena vrata'' za nastup u singlu, iako je i uoči puta za Peking naznačio da zbog ozljede izgledi za nastup nisu veliki. Čak je i ždrijeb bio dobar, barem za 1. kolo, trebao je igrati protiv Argentinca Agustina Callerija, kojeg je svladao u svih 5 prethodnih međusobnih susreta.

No, umjesto Ljubičića, protiv Callerija će igrati Devin Mullings, malo poznati tenisač s Bahama, koji na ATP ljestvici zauzima 1025. mjesto, a priliku za nastup dobio je zahvaljujući činjenici da je već u Pekingu, zbog igre parova.

Ljubičić bi, možda, ipak mogao nastupiti u igri parova s Marinom Čilićem, budući da igra parova ne iziskuje takve napore kao pojedinačna konkurencija. Podsjećamo, u 1. kolu trebali bi igrati protiv Čileanaca Fernanda Gonzaleza i Nicolasa Massua, osvajača zlatne medalje na OI u Ateni 2004. godine. Dakako, ukoliko Ljubičić ne otkaže nastup i u toj konkurenciji.

Marin Čilić ostao je, tako, jedina hrvatska teniska uzdanica u singlu. Njegov protivnik u 1. kolu bit će 37. tenisač svijeta, Argentinac Juan Monaco.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više