Ljubičić: Pobjeđuje momčad, ne podloga

NAJBOLJI hrvatski tenisač i Davis Cup izbornik, Ivan Ljubičić, uvjeren je u pobjedu u susretu Hrvatske i Austrije u prvom kolu Svjetske skupine, koji u petak počinje u Grazu, objavio je Reuters.

Ljubičić je u razgovoru s novinarima na press konferenciji održanoj u Grazu nakon ždrijeba kazao kako hrvatski tenisači još jednom "žele uživati u slatkom okusu pobjede".

"Ne vjerujem da ćemo dobiti 5:0, Austrijanci će osvojiti barem bod budući da igraju kod kuće. No, došli smo ovdje po pobjedu." - samouvjereno je ustvrdio peti tenisač svijeta.

Na pitanje hoće li spora zemljana podloga ugroziti šanse za pobjedu, Ljubo je odgovorio: "Podloga je najsporija moguća, ali podloga ne može dobiti ili izgubiti meč."

"Reprezentacija domaćina uvijek pokušava stvoriti uvjete koji im idu u korist, ali tako su napravili i Amerikanci prošle godine u prvom kolu, pa smo ih svladali bez obzira na to." - dodao je najbolji hrvatski tenisač.

"Osjećaj koji smo spoznali osvojivši Davis Cup toliko nam se svidio da ćemo ga pokušati što duže zadržati." - kazao je Ljubo, a prenose službene stranice Davis Cupa.

Iako je Ljubičić pobijedio Koubeka u finalu Zagreb Indoorsa, inzistirao je na tom da će ovo biti potpuno drugačiji susret.

Mario Ančić u petak igra prvi meč prvog kola protiv najbolje rangiranog austrijskog tenisača, Juergena Melzera, 59. igrača svijeta. Ivan Ljubičić na teren će istrčati protiv drugog domaćeg reketa Stefana Koubeka kojeg je pobijedio u finalu Zagreb Indoorsa.

Austrijski izbornik Thomas Muster očekuje puno neizvjesniji susret od Ivana Ljubičića.

"Mislim da će završiti 3:2 ili 2:3. Uvjeti su savršeni, moji igrači su vrlo dobro pripremljeni, a siguran sam da će i navijači dati sve od sebe. Uvjeti su dijametralno suprotni onima iz Zagreba, gdje su se Hrvati pripremali za prvo kolo Davis Cupa." - kazao je Muster.

Kladionice: Hrvatska ide dalje

Prema ponudi koje su pripremili engleski bookmakeri, Hrvatska je favorit u susretu prvog kola Svjetske skupine.

Usporedili smo ponude kladionica Sportingodds, Bet365, Pinnacle i Betfair.

Na pobjedu aktualnih Davis Cup pobjednika koeficjent se kreće između 1.40 i 1.57, dok je na domaćine od 2.50 do 2.75.

Na hrvatskim kladionicama, omjeri u korist Hrvatske su još i veći.

Prema kladionici Favorit, koeficijent na pobjedu reprezentaicje koju predvodi Ivan Ljubičić je 1.35, a na onu Thomasa Mustera je 2.70.

N.B./S.H.

Pročitajte više