Ljubičić preko Roddicka u finale Mastersa u Parizu!

U FINALU pariškog Bercya igrat će najbolji hrvatski tenisač Ivana Ljubičić. Ljubičić je u polufinalu lako pobijedio Amerikanca Andya Roddicka rezultatom 6:3, 7:5.

Naš tenisač ove sezone igra najbolji tenis u životu. Ostvario je svoj san, igrat će u finalu Davis Cupa i na Masters Cupu, među osmoricom najboljih na svijetu

Ljubičićev ključni adut je samopouzdanje koje je stekao trenirajući s talijanskim trenerom Ricardom Piattijem. Kako je već nakon četvrtfinala osigurao nastup na Masters Cupu u Šangaju Ljubičiću bi mogao novi motiv biti - prvi Masters naslov.

Ljubičić je ove godine već jednom pobijedio Roddicka - u Davis Cup susretu. Kako mu je u polufinalu Pariza to pošlo za rukom i ovaj put, Ljubičić će igrati u drugom finalu Mastersa u manje od mjesec dana.

U finalu Ljubičić čeka pobjednika polufinalnog meča Čeha Tomaša Berdycha i Radeka Štepaneka.

Tijek meča:

Prvi set (Ljubičić)

Meč je otvorio naš tenisač svojim servisom.

(Break Ljubičić) Već u drugom gemu polufinalnog meča Ljubičić je najavio kako će biti težak protivnik Roddicku. Na njegov servis pri 15:40 imao je dvije break lopte. Drugu je iskoristio i oduzeo servis Amerikancu.

Ljubičić igra odlično. Dobro servira (četiri asa), a pri rezultatu 2:4 na svoj servis nije dozvolio Roddicku da mu oduzme servis-

(Set Ljubičić) Pri rezultatu 3:5 i 40:0 Ljubičić je imao tri set lopte. Prvu je iskoristio i osvojio prvi set nakon 25 minuta igre.

Drugi set (Ljubičić)

Drugi set otvorio je Amerikanac svojim servisom. Ljubičić je dva puta imao prednost i priliku za break, ali je Roddick uspio osvojiti svoj servis.

Tijekom drugog seta oba tenisača "drže" svoje servise i ne dolaze u priliku za break. Ljubičić je do 4:4 u drugom setu odservirao 11 as servisa.

(Break Ljubičić) Novi break Ljubičić je ostvario krajem drugog seta oduzevši servis Roddicku kod 5:5.

(Meč Ljubičić) U sljedećem gemu Ljubičić je  servirao za meč i uspješno iskoristio prvu meč loptu.

Tijekom meča Ljubičić je odservirao 15 as poena. Imao je 89 posto osvojenih poena na prvi servis, odnosno čak 88 posto na drugi. Od pet break šansi Ljubičić je iskoristio po jednu u svakom setu, što je bilo dovoljno da rutinirano završi meč u svoju korist. Susret nije trajao niti sat vremena. 

S.H. 

Pročitajte više