Ljubičić: Svi čekamo Goranov odgovor

NAJBOLJI hrvatski tenisač Ivan Ljubičić još uvijek očekuje odluku Gorana Ivaniševića, koji je "prvo je kazao kako želi biti izbornik, zatim da ne želi, pa da neće nikada, a sada ponovo želi razgovarati". Ukoliko Goran ne prihvati izborničku palicu, Ivan kaže kako će voditi reprezentaciju prvom kolu protiv Austrije.

Marrio Ančić i Ivan Ljubičić suglasni su u tome kako je Davis Cup popularizirao tenis u Hrvatskoj, te se nadaju da će uskoro biti još više hrvatskih tenisača u top 100, te da će Hrvati još dugo vremena biti u vrhu svjetskog tenisa.

"Ljubičić, Karlović i ja smo već dvije-tri godine tri Hrvata u Top 100. Ivan je imao odličnu godinu, i sigurno je da smo sva trojica u dobroj formi i da ćemo se truditi igrati bolje." - rekao je Ančić nakon pobjede u drugom kolu Australian Opena.

"Hrvatska je mala zemlja i svi se veselimo međusobnim uspjesima. To je puno ljepši osjećaj nego da nas je više među prvih sto. Dvojica bi se uskoro mogla ući (Tuksar, Karanušić, op.a.), imamo drugog juniora na svijetu (Marin Čilić, op. a.), a nadam se da će nas uskoro biti još i da ćemo dugo vremena biti u vrhu svjetskog tenisa." - dodao je "Super Mario", čiji je cilj ove godine plasman u prvih 10.

Ančić je za službene stranice Australian Opena kazao kako je osvajanje Davis Cupa puno pomoglo popularizaciji tenisa u Hrvatskoj, slično vremenu kada je Ivanišević bio na vrhuncu svoje slave.

"Mnogo ljudi je kupovalo rekete i počelo igrati kada je Goran osvojio Wimbledon i kada je bio na vrhu. Mnogi su počeli trenirati upravo zbog njega. Mi smo sportska nacija i imamo puno zvijezda. Bez obzira radi li se o starima ili mladima, svi se bavimo nekim sportom." - dodao je Ančić.

Idila u hrvatskoj teniskoj reprezentaciji i dalje traje nakon promjena na čelu reprezentacije, tvrdi Ančić.

"Imamo igrača-izbornika, koji će nas voditi protiv Austrije, a poslije toga ćemo vidjeti što će Goran odlučiti. Svi se slažemo s izborom, a najvažnije je da zadržimo momčadski duh. Iako imamo teške protivnike u prvom kolu, svi smo profesionalci i dat ćemo sve od sebe." - smatrao je Ančić.

Ivan Ljubičić nadovezao se na Marija i kazao kako u Hrvatskoj, u kojoj prema vlastitom priznanju nije u posljednje vrijeme puno boravio, vlada prava teniska manija.

"Imam par prijatelja koji su vlasnici trgovina s opremom i kažu kako su reketi rasprodani. Nadam se da će imati dobar utjecaj na mlade naraštaje i da će početi igrati tenis jer mislim da je to stvarno dobar sport." - kazao  je Ljubo.

O svojoj izborničkoj funkciji Ljubičić kaže kako je to tek "privremena opcija".

"Čekamo što će Goran odlučiti. Prvo je kazao kako želi biti izbornik, zatim da ne želi, pa da neće nikada, a sada ponovo želi razgovarati. Treba pričekati njegov razgovor s predsjednikom Saveza, a tada ćemo znati što misli." - dodao je Ljubičić.

Novi izbornik spreman je voditi reprezentaciju u prvom kolu, u slučaju da Goran ipak odustane.

"Već sam učinio neke korake, te razgovarao s nekim ljudima koje bi volio da mi budu pomoćnici. Polako radim na tome jer imam dovoljno vremena." - dodao je novi hrvatski izbornik, te napomenuo kako prije svega treba pričekati Goranovu odluku.

S.H.

Pročitajte više