Ljubičić svladao Chaunaca u tie breaku trećeg seta

IVAN LJUBIČIĆ teško se kvalificirao u drugo kolo dvoranskog ATP turnira u Metzu, na kojem je postavljen za 8. nositelja.

Ljubičić je u 1. kolu pobijedio domaćeg tenisača iz kvalifikacija, 31-godišnjeg Sebastiena De Chaunaca 4:6, 6:1, 7:6(1) nakon 2 sata i 21 minute igre. Bio je ovo prvi Ivanov nastup nakon US Opena, a protiv De Chaunaca, 144. tenisača svijeta, dosad još nije igrao.

Ljubičić je meč okončao s 21 asom. U meču je imao 10 break prilika, iskoristio je dvije u drugom setu. Francuski tenisač je jedini break u meču napravio u sedmog gemu prvog seta, što mu je bilo dovoljno za osvajanje tog seta. U trećem je Ljubičić bio daleko opasniji na reternu, iako je i jednu break loptu koju nije iskoristio, ali je gotovo perfektno odigrao tie-break u kojem je poveo sa 6:0, a osvojio ga sa 7:1.

Ljubičić će u 2. kolu igrati protiv pobjednika meča između Srbina Janka Tipsarevića i iskusnog Francuza Arnaulda Clementa.

Valja dodati da je Ivan 2005. godine osbojio turnir u Metzu. Tada je u finalu pobijedio Francuza Gaela Monfilsa, prvog nositelja ovogodišnjeg turnira.

 

ATP Metz, 1. kolo:

Ljubičić (8) – De Chaunac 4:6, 6:1, 7:6(1)

Pročitajte više