Ljubičić u četvrtfinalu Pekinga, Ivanović deklasirala Zvonarjevu

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić nastavlja s dobrim recentnim nastupima. U dvoboju osmine finala na ATP 500 turniru u Pekingu pobijedio je Nijemca Floriana Mayera 6:0, 2:6, 6:3.

Bio je to treći ogled između 32-godišnjeg Ljubičića, koji drži 26. mjesto na ATP ljestvici, te četiri godine mlađeg Mayera, koji je za četiri pozicije bolje plasiran. Ljubičić je upisao i treću pobjedu. Prethodne dvije ostvario je u Beču 2006. i Rotterdamu 2007. godine, no ovoga puta je Mayer, za razliku od tih dvoboja, barem uspio osvojiti jedan set.

Ivan je krenuo furiozno u meč, te osvojio prvi set bez izgubljenog gema. Pritom je spasio dvije break-lopte Mayera.

No, u drugom setu je Mayer dva puta oduzeo servis našem igraču, koji nije izborio niti jednu break-loptu.

Rani break u trećem setu doveo je Ljubičića opet u dobitnu poziciju, koju je naš tenisač znao iskoristiti.

Ljubičić je zabio 13 asova, te je iskoristio četiri od osam break-lopti u meču. Na prvom servisu osvojio je 28 od 30 poena!

Ljubičiću je ovo bila peta pobjeda u zadnjih šest mečeva. Podsjećamo da je prije nastupa u Pekingu bio finalist ATP turnira u Metzu.

Također valja podsjetiti da je Ljubičić dva puta igrao u polufinalu turnira u Pekingu, 2007. godine i lani, kada ga je u tri seta zaustavio Španjolac David Ferrer.

U četvrtfinalu će Ljubičić igrati protiv Rusa Mihaila Južnija, koji je sa 6-7(5), 6-2 i 7-5 pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza nakon 2 sata i 24 minute igre.

Ljubičić i Južnij igrali su i lani u Pekingu, ali tada u 1. kolu. Ljubičić je slavio sa 6-3, 7-6. Bila je to njegova sedma pobjeda u osmom ogledu protiv 29-godišnjeg Rusa, trenutno 37. igrača u svjetskom poretku.

Marin Čilić je svoj susret osmine finala, protiv Talijana Fabija Fogninija, odigrati u četvrtak.

Ivanović deklasirala Zvonarjevu

Srpska tenisačica Ana Ivanović deklasirala je treću igračicu svijeta, Ruskinju Vjeru Zvonarjevu, sa 6:1, 6:2 u osmini finala WTA turnira u Pekingu za samo 68 minuta igre.

Bio je to već 10. ogled ovih dviju tenisačica. Omjer u pobjedama je sada 5-5. Prethodna tri meča dobila je Zvonarjeva, koja ovoga puta nije pronašla odgovor za agresivnu i efikasnu igru svoje suparnice. Ruskinja je osvojila samo jedan gem u meču na svoj servis, a preostala dva je uzela na početnom udarcu 18. tenisačice svijeta.

Domaće navijače rastužio je poraz Kineksinje Jie Zheng u 2. kolu, od koje je bolja bila 11. nositeljica, Poljakinja Agnisezka Radwanska 6:1, 6:4.

Druga nositeljica turnira, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, pobijedila je u 2. kolu Slovenku Polonu Hercog 7:6(8), 6:3.

ATP Tokio: Dodig poražen u parovima, Tipsarević pao nakon tri sata

Hrvatski tenisač Ivan Dodig oprostio je do ATP 500 turnira u konkurenciji parova, zajedno sa svojim partnerom, Španjolcem Gullermom Garcia-Lopezom.

Bolji od njih dvojice u ogledu 1. kola bili su drugi nositelji, Amerikanac Eric Butorac i Jean-Julien Rojer iz Nizozemskih Antila sa 6-3, 7-6(5) nakon jednog sata i 51 minute igre. Dodig i Garcia-Lopez nisu imali niti jednu break-loptu u meču.

Podsjećamo, Dodig je u pojedinačnoj konkurenciji na startu turnira pobijedio Argentinca Juana Monaca u tri seta, a u osmini finala će u četvrtak igrati protiv još jednog argentinskog tenisača, Davida Nalbandiana.

A u pojedinačnoj konkurenciji u srijedu, poraze u 1. kolu pretrpjeli su Srbin Janko Tipsarević i Cipranin Marcos Baghdatis, koji su prošlog tjedna igrali međusobno u finalu ATP turnira u Kuala Lumpuru. Tipsarević se tada dokopao i svog prvog naslova u karijeri.

No, u Tokiju ga je zaustavio Rus Dmitrij Tursunov sa 7-6(6), 6-7(3), 7-5 nakon čak tri sata i jedne minute igre.

Baghdatisa je, pak, svladao četvrti tenisač svijeta i drugi nositelj turnira, Britanac Andy Murray, 7-6(4), 2-6, 6-4 nakon dva sata i 33 minute igre. Baghdatis je u trećem setu vodio s 3-1, ali ipak nije izdržao do kraja protiv Murrayja, koji je prošlog tjedna osvojio ATP turnir u Bangkoku.

WTA Peking, osmina finala:

Ivanović – Zvonarjeva (3) 6:2, 6:1

2. kolo:

Radwanska (11) – Zheng 6:1, 6:4

Niculescu – Scheepers 6:2, 6:1

Azarenka (2) – Hercog 7:6(8), 6:3

 

ATP Peking, osmina finala:

Verdasco – Cipolla 2:6, 6:1, 6:2

Ljubičić – Mayer 6:0, 2:6, 6:3

Južnij – Lopez 6:7(5), 6:2, 7:5

ATP Tokio, 1. kolo:

Tursunov – Tipsarević (6) 7:6(6), 6:7(3)

Murray (2) – Baghdatis 7:6(4), 2:6, 6:4

2. kolo:

Fish – Gulbis 6:2, 6:4

parovi, 1. kolo:

Butorac / Rojer (2) – Dodig / Garcia Lopez 6:3, 7:6(5)

Pročitajte više