Ljubičić u dva tie-breaka tukao Mullera za finale Metza!

IVAN LJUBIČIĆ izborio je finale ATP turnira u Metzu pobjedom 7:6, 7:6 protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera.

Ljubičić se plasirao u svoje drugo finale Metza, turnira kojeg je 2005. godine i osvojio. Bio je to tek drugi osvojeni turnir našeg tenisača u karijeri, a sada, nakon punih šest godina, Ljubičić ima priliku ponovno podignuti pehar pobjednika turnira premda u čitavom meču nije imao nijednu priliku za break.

U prvom setu Ljubičić je malo nesigurno krenuo u susret, te je pri svojem trećem servis gemu (3:2 Muller) morao spašavati jedinu break-loptu cijelog meča. Nakon toga nijedan tenisač nije se ni približio oduzimanju protivničkog servisa i prvi set otišao je u 13. igru. Luksemburžanin je bolje otvorio tie-break povevši s 2:0. Međutim, do kraja istog osvojio je još samo jedan poen, te je Ljubičić uzeo set rezultatom 7:3 u odlučujućoj igri.

Drugi set ponudio je do 13. igre još manje neizvjesnosti, jer nijedan tenisač nije uspio izboriti break loptu. Baš kao i u prvom, set je otišao u tie-break u kojem je Ljubičić ponovno bio smireniji, te je s dva mini-breaka uzeo i drugu 13. igru, a ujedno i meč.

Ljubo je završio susret s čak 26 ispaljenih as servisa, od kojih je jedan stigao na meč loptu. S druge strane Muller ih je imao 18. Podatak koji govori da je meč mogao otići na bilo koju stranu je taj da je Ljubičić osvojio tek četiri poena više od svog suparnika.

Ljubičićev protivnik u finalu bit će Jo-Wilfried Tsonga koji je pobijedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova 6:4, 6:4. Slavio je prvi protiv trećeg nositelja turnira nakon sata i 17 minuta igre uzvrativši time Ukrajincu za dva ovogodišnja poraza u ogledima s njim: slavio je Dolgopolov na Australian Openu i na Mastersu u Key Biscayneu.

Pokušat će u trećem pokušaju Tsonga doći do svoje prve ovogodišnje titule na ATP Touru, kao i prve nakon Tokija prije dvije godine. Ove je sezone gubio u finalima Rotterdama (Söderling) i Queen's Cluba (Murray). Dosad su Ljubo i Tsonga igrali pet mečeva, od čega su tri otišla na stranu našeg tenisača. Ove sezone bio je Ivan bolji u drugom kolu Madrida, dok je Tsonga slavio u polufinalu Rotterdama.

ATP Metz, polufinale, rezultati:

Ljubičić (4) - Muller (8, Lux) 7:6(3), 7:6(5)

Tsonga (1) - Dolgopolov (3) 6:4, 6:4

Pročitajte više