Ljubičić u finalu Dubaia

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u finale milijun dolara vrijednog ATP turnira u Dubaiju pobjedom u polufinalu nad Španjolcem Tommyem Robredom 6:4, 6:3.

Bila je to jubilarna, 20. pobjeda Ljubičića ove sezone - najviše na ATP Touru, a koja ga je odvela u treće uzastopno finale, ukupno četvrto u sezoni. Ljubičić igra najbolje u karijeri i to je zorno pokazao protiv Robreda, Španjolca kojeg je svladao i u njihovu jedinu međusobnu susretu lani na zemlji Monte Carla. Najboljemu hrvatskom tenisaču bila su dovoljna dva "breaka" - po jedan u svakom setu, svoj je servis držao suvereno sa ukupno 13 aseva.

"Prije bih razmišljao u stilu, "jao, igram finale". Sada u sebi ne mislim ništa posebno. U redu, novi je finale. Jednostavno, sada svaki meč mogu dobiti. Mogao sam prošle, pa i pretprošle sezone. No, sada, za razliku od prije, u takvim utakmicama pobjeđujem. Fizički i psihički sam spreman i to je to. Igram meč po meč. U ovom slučaju svaki je suparnik potpuno drukčiji. Prvi je bio opasan zbog promjene podloge, a ljevoruki Verdasco mi nikako ne odgovara. Tu sam se izvukao. Protiv Henmana se meč stalno prekidao, a sada je puhao vjetar. Svaki je me bio svoja priča i to je lijep osjećaj. Protiv Robreda sam odlično igrao. Nisam čak morao ni potezati, on je dosta toga bacio van. No, sredinom oba seta možda sam malo previše usporio, pa je preuzeo inicijativu. Dovoljno sam iskusan pa to nije dugo trajalo", kazao je Ljubičić, koji je u Dubaiju nanizao Lisnarda, Verdasca, Henmana i Robreda.
Ljubičić će igrati u finalu milijun dolara vrijednog ATP turnira u Dubaiju protiv prvoga tenisač svijeta Švicarca Rogera Federera. Švicarac je u polufinalu bio bolji od Amerikanca Andrea Agassia 6:3, 6:2.

Bit će to čak treće finale sezone Ljubičić - Federer. U Dohi je Švicarac glatko pobijedio, a u Rotterdamu je Ivan bio blizu, imao je 4:2 u "tie breaku" trećega seta.

Finale se igra u nedjelju u 18 sati po hrvatskome vremenu.

Pročitajte više