Ljubičić u polufinalu Pariza!

IVAN LJUBIČIĆ je nakon nešto više od dva sata igre u tri seta pobijedio Španjolca Tommya Robreda i tako se plasirao u polufinale Mastersa u Parizu.

Ova dva tenisača posljednji su se put susrela u polufinalu Beča, koji je Ljubičić osvojio. U prethodna dva meča Ljubo je također bio bolji.

Našeg tenisača ove je godine vrlo teško pobijediti, čemu govore u prilog osvojeni turniri u Beču, Metzu i finale Mastersa u Madridu.

Tommy Robredo se u četvrtfinale plasirao svladavši Novaka Đjokovića sa 6:4, 6:3. Španjolac u Parizu još nije izgubio ni set.

Oba igrača lako su osvajajala svoje servise. Pri rezultatu 2:2 na Ljubičićev servis Robredo je došao do 30:40, no naš tenisač vrlo je lako otklonio prijetnju.

Ljubičić je u sljedećem gemu (2:3) imao čak šest break prilika. Nakon izjednačenja Ljubičić je lako ostvarivao prednost, no Španjolac je šest puta morato spašavati gem. Prvi puta kad je Robredo došao u prednost uspio je osvojiti gem koji je trajao skoro deset minuta.

Gem kasnije Robredo je zaprijetio Ljubičiću. Nakon izjednačenja imao je priliku za break, koju je naš tenisač spasio as servisom. Petim asom Ljubičić je osvojio gem za 3:4.

Tie Break

Trinestu igru otvorio je Ljubičić (0:1).

Robredo je osvojio svoja dva servisa (2:1), kao i Ljubičić (2:3).

Robredo je ponovo osvojio svoje servise (4:3), a naš tenisač odgovorio je na isti način (4:5).

Pri sljedećoj izmjeni servisa Robredo je došao do 6:5. Ljubičić je zatim osvojio svoje servise (6:7), da bi na ključan Španjolčev servis Ljubičić sigurno osvojio poen i postao prvi igrač na pariškom turniru koji je Robredu oduzeo set.

Drugi set (Robredo)

Nakon nešto više od sat vremena, koliko je trajao prvi set, drugi je otvorio Tommy Robredo osvojivši prvi gem.

Već u sljedećem setu Robredo je imao priliku za break. Ljubičić je otklonio opasnost i obranio treću break šansu u drugom setu.

I u ovom meču najjače Ivanovo oružje je servis; u prvom setu ubacio je 8 as servisa, uz postotak od čak 77 posto poena na prvi servis.

(Break Robredo) Kod rezultata 2.1 Robredo je imao dvije break lopte na Ljubičićev servis i drugu je uspio iskoristiti.

(Break Ljubičić) U sljedećem gemu Ljubičić je napravio re-break, lako oduzevši servis Robredu.

Nakon što su si međusobno oduzeli servise oba igrača nastavljaju osvajati gemove na svoj servis. Statistike nakon sat i 40 minuta govore u prilog Tommyu Robredu koji je do sada osvojio ukupno 82 poena, osam manje nego naš tenisač.

(Break Robredo) Pri rezultatu 4:3 i 40:30 Robredo je ponovo imao priliku za break, ukupno sedmi u meču. Priliku je iskoristio i servira za set.

(Set Robredo) Robredo je kod 5:3 imao tri set lopte. Ljubičić je uspio osvojiti jedan poen, no drugu set loptu Španjolac je iskoristio.

Treći set (Ljubičić)

Nakon 43 minute igre u drugom setu, kojim je i prema statistikama dominirao Španjolac, Ljubičić je započeo treći set.

Robredo je u drugom setu imao 80 posto prvog servisa, pet break lopti i 19 osvojenih returna.

Pri rezultatu 0:1 Ljubičić je došao do 30:40 na Robredov servis, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti oduzimanjem servisa.

(Break Ljubičić) Već kod 1:2 u odlučujućem setu Ljubičić je došao do 30:40 na Robredov servis i nakon drugog servisa Robreda iskoristio priliku za vodstvo.

Sljedeći gem Ljubičić je sigurno osvojio i s rezultatom 1:4 sve više se približio polufinalu Bercya.

(Break Ljubičić) U sljedećem gemu Ljubičić je ponovo oduzeo servis Robredu (15:40) i servirao za meč.

(meč Ljubičić) Kod 1:5 Robredo je uspio doći do break lopte kod rezultata 30:40, međutim Ljubičić je uspio spasiti break loptu i doći do prednosti, odnosno meč lopte. Prvu meč loptu najbolji hrvatski tenisač je iskoristio i plasirao se u polufinale posljednjeg turnira iz Masters serije ove godine.

Ljubičić je kao izravnog konkurenta izbacio Tommya Robreda iz utrke za nastup na Masters Cupu. Ukoliko njegova preostala dva konkurenta Gaudio i Ferrer izgube u četvrtfinalim mečevima protiv Berdycha, odnosno Roddicka, naš bi tenisač osigurao nastup u Šangaju.

Kako bi preskočili Ljubičića, Gaudio mora ostvariti bolji plasman (plasirati se u finale), dok Ferrer mora osvojiti pariški turnir.

Pročitajte više