Ljubičić: Ždrijeb US Opena mi nije bio naklonjen

NA ŽDRIJEBANJU za posljednji Grand Slam sezone hrvatski tenisači nisu imali previše sreće. Treći nositelj turnira Ivan Ljubičić će i treći puta ove godine na Grand Slamu morati igrati protiv Španjolca Feliciana Lopeza.

"Treći put ove godine na Grand Slamu. Oba sam meča dobio, bilo je teško i bit će i ovoga puta. U cjelini gledajući ždrijeb je bio težak, no na to sam već navikao na Grand Slamovima." - kratko je za Index komentirao Ivan Ljubičić ždrijeb u kojem se još nalaze Gasquet, Djoković i Hewit.

Ljubičić je u donjem dijelu ždrijeba u kojem se nalazi i Rafael Nadal s kojim se može susresti u polufinalu, a s Rogerom Federerom, koji u New Yorku brani naslov, tek u finalu.

Ivan je dva puta igrao s ljevorukim Lopezom, te oba puta nakon iscrpljujuće i mukotrpne borbe pobijedio. U Australiji su se seli u trećem kolu i nakon dva seta koja su završila sa 7:5 Lopez je popustio i Ivan je u tećem setu pobijedio 6:0.

U Wimbledonu su igrali u drugom kolu, a Španjolac je 0:2 u setovima uspio prekrenuti te odvesti meč u peti set, no Ljubičić se izvukao.

Ivo Karlović, koji je zaliječio ozljedu koljena na terene se vratio porazom od Grega Rusedskog u New Havenu, dok ga u New Yorku čeka neugodni Šveđanin Robin Soderling. Igrali su u Tokiu 2003. godine, a Ivo je u sat vremena pobijedio sa 6:4, 6:4.

Ukoliko prođe u drugo kolo tamo će ga najvjerojatnije čekati "poznanik iz Wimbledona" Stanislasom Wawrinkom koji ga je izbacio nakon pet setova.

M.J.

Pročitajte više