Ljubičićev come-back: Najdraža pobjeda koja će pokrenuti lavinu

Bio je to dan kada su gubitnici okretali mečeve. Gonzalez protiv Wawrinke, Ferrer protiv Hewitta, Monfils protiv Melzera i za nas naravno najvažniji, Ljubičić protiv Davidenka. Sve u pet setova.

Ivan Ljubičić je protiv sebe u prva dva seta imao stroj zvani Nikolaj Davidenko. Gdje god da je Ljubo ispalio loptu tamo je čekao Nikolaj strašni. Na reternima je s lakoćom vraćao servise koji su prosječno letjeli 217 km na sat. U oba seta odmah je razoružao Ljubin servis i prednost breaka čuvao servisima koji do danas nismo viđali u njegovom arsenalu.

"Kao da je preko noći dodao dvadeset kilometara na brzini servisa. Iznenadio je, računao sam da ću moći igrati na njegov servis. Do sada na zemlji nikada nije servirao preko 190 km/h, a danas je to išlo čak 220 km/h. Tek sam ga u četvrtom i petom setu uspio ukrotiti.", reći će Ljubo na presici.

Naš igrač nije imao ni promil šanse. Ritam i brzina Nikolaja i njegovih lopti djelovali su razorno. No Ljubo je čekao. Prvu break loptu je dočekao nakon sat i 40 minuta igre i odmah je iskoristio. Tu je krenuo preokret. Sve breake lopte je iskoristio! To mu se u njegovoj igri, bar ove godine, nije dogodilo.

Osim toga, kreacije sa zadnje linije su Davidenka dovodile u nedoumicu, pa i greške.

"Ne znam gdje Ivan bio prva dva seta, ali poslije ga je bilo svugdje. Ja sam postao nervozan, lako sam izgubio treći i četvrti set, a Ivan je u nastavku predobro servirao da bih imao neke šanse nakon ranog breaka u petom setu.", objašnjava svoju kalvariju Davidenko.

Ivanu Ljubičiću je ovo četvrti povratak nakon 0:2 u setovima. Bez sumnje i najveći jer ostvaren je na podlozi gdje je protivnik, bar na papiru, bolji i jači, a i posljednji susret na zemlji u Hamburgu bio je više manje jednosmjeran. Davidenko je bio uvjerljiv, sa 6:4 6:1.

Pobjeda koja će pokrenuti lavinu

"U ovom trenutku mi je to najdraža pobjeda, ovo je jedan kamenčić koji bi mogao pokrenuti lavinu dobrih rezultata i početak jednog lijepog perioda. Bila je to pobjeda više u mentalnom i taktičkom smislu nego u fizičkom.",  rekao nam je Ivan Ljubičlić nakon meča.

Gael Monfils je sljedeća Ivanova prepreka. Prava "francuska revolucija", iako nema najboljih - Gasqueta, Tsonge i Grosjeana, ostatak francuske ekipe je napravio veliku stvar (petorica ih je u osmini finala).

"Igraju pred svojom publikom i bit će opasni. Gaelovu igru poznajem, znam jako dobro što može, ali isto tako znam da o meni sve ovisi. Imat će naravno podršku domaće publike, ali i s tim sam se već nosio prije dvije godine.", kaže Ivan o svom narednom protivniku koji je također dobio meč u pet setova protiv Austrijanca Melzera.

Federer se mučio s Ančićevim servisom

Mario Ančić nije uspio zaustaviti švicarski sat marke Federer. Svjetski broj jedan odigaro je kako mu to i priliči. U svim segmentima igre bi je nedodirljiv.

"Imao sam neke šanse, no ako ih protiv Federera ne iskoristiš u pravom trenutku, druga ti se neće ukazati. Nažalost, to se dogodilo večeras. No, bez obzira na poraz ja mogu biti zadovoljan, tim prije što me ždrijeb nije pomazio ove sezone.", rekao je Mario nakon meča.

Razloga za neraspoloženje ne bi trebalo biti kada se zna gdje bio prije godinu dana i s kavim se problemima i nedaćama borio.

"Točno, kada se samo sjetim gdje sam bio prije Marseillea, a gdje ću biti sada nakon Roland Garrosa,  onda zaista nema razloga za nezadovoljstvo. Ovo je samo prvi trenutak male gorčine nakon izgubljenog meča bez obzira tko je bio s druge strane. Sigurno, kada sve proanaliziram i kad prođe malo vremena, pokazat će se sve pozitivne stavri i iz ovog poraza od Federera.", kaže Mario.

Dolazi sezona "travnatih" turnira, a na toj se podlozi Mario najbolje osjeća:

"Očekujem dobre rezultate, odigrat ću više turnira nego obično da bih se dobro spremio za Wimbledon.", zaključio je Mario naš razgovor .

Roger Federer je nakon meča priznao da je dugo tražio način reterna na raznovrsne servise Ančića:

"U trenutku kada sam taj problem riješio breakom, sve je bilo lakše", kazao je Federer.

Pročitajte više