Ljubino posljednje zbogom Round Robinu?

ODNEDAVNI ATP-ov eksperiment, Round Robin, izgleda nije naišao na plodno tlo te će sljedeći tjedan najvjerojatnije biti ukinut, navodi australski "Herald Sun"

Nakon što su tri od 13 turnira, koji su na rasporedu u sljedećih nekoliko mjeseci, a koji su trebali koristiti spomenuti sustav natjecanja, objavili kako odustaju od njega i ostalim je turnirima dozvoljeno da učine slično.

"Previše je "rupa" u tom sustavu natjecanja i moram priznati da mi je drago što nije imao neku uspješnu premijeru". - izjavio je prvi tenisač svijeta Roger Federer nakon siječanjskog turnira u Adelaideu.

Da slično razmišljaju i unutar teniskog saveza, vjerojatno povodom sugestija tenisača odnosno Ljubičića, shvaćeno je danas kada je glasnogovornik ATP-a Nicola Arzani izjavio kako će se o budućnosti Round Robin sistema odlučivati sljedeći tjedan na turniru u Miamiu.

Prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić, to je već odavno poznato, predsjednik je zbora igrača ATP-a, a upravo je na njemu velika odgovornost, jer on naizgled odlučuje o budućnosti spomenutog sustava.

Igrači su već odavno izrazili svoje neslaganje i nezadovoljstvo sa idejom Round Robina, stoga Ivanu Ljubičiću preostaje samo trezveno iznijeti stavove svojih kolega te već jednom zapečatiti tom Round Robinu.

"Isprobali smo ga, nekako shvatili da nam ne odgovara, stoga ćemo ga se vrlo vjerojatno riješiti." - odmjereno je izjavio Ivan Ljubičić.

Igrači poput Andy Roddicka nisu bili toliko galantni, već su samo procijedili: "Round Robin više nećete gledati."

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više