Ljubitelji hokeja očajni: Val ozljeda prijeti osakatiti olimpijski turnir

UOČI početka dugo očekivanog turnira u hokeju na ledu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, u redovima nekih reprezentacija vlada zabrinutost zbog ozljeda važnih igrača.

Najteža je situacija u američkoj reprezentaciji, koja je uoči Igara ostala bez dvojice braniča. Mike Komisarek zbog ozljede ramena neće samo propustiti nastup u Vancouveru, već i ostatak NHL sezone. Morat će uskoro na operaciju. Izostat će i Paul Martin iz New Jerseyja zbog slomljene ruke. U sastavu će ih zamijeniti Ryan Whitney iz Anaheima i Tim Gleason iz Caroline.

Slovaci su zabrinuti zbog ozljede svoje najveće zvijezde, napadača Mariana Gaborika iz New York Rangersa, koji je ozlijedio bedreni mišić na treningu svog kluba u četvrtak u sudaru s vratarom švedske reprezentacije Henrikom Lundqvistom. Vrijeme će pokazati koliko je Gaborikova ozljeda ozbiljna i opasna.

I kada već spominjemo Šveđane, branitelje naslova iz Torina, njima je otpao branič Niklas Kronwall zbog ozljede koljena, a napadača Tomasa Holmstroma muči ozljeda noge, no još se ne zna hoće li on biti spreman za Igre. Prošlog mjeseca je kapetan Ottawe Daniel Alfredsson zbog iščašenja ramena ispao iz postave i propustio 11 NHL utakmica, ali se ipak vratio u sastav Senatorsa.

Napadač kanadske reprezentacije Ryan Getzlaf ozlijedio je lijevi gležanj igrajući za Anaheim Duckse u NHL ligi. Ukoliko Getzlaf ne bude spreman za olimpijski turnir, u sastavu će ga zamijeniti Jeff Carter iz Philadelphije.

Pročitajte više