Ljubljana slavi čudo za povijest Lige prvaka. Pogledajte delirij

Foto: Profimedia

OLIMPIJA i Ludogorec su na uzvratu 2. pretkola Lige prvaka odigrali jednu od najluđih utakmica europskih kupova. Prvi meč završio je 1:1, ali revanš u Ljubljani je donio nevjerojatnu dramu. Gosti su poveli golom Kirila Despodova u 15. minuti, a domaćini izjednačili na 1:1 tri minute kasnije preko Timija Maxa Elšnika.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRAMU U LJUBLJANI

Činilo se da je golčina u nadoknadi osigurala prolaz Olimpiji

Osam minuta prije kraja Ludogorecu je isključen Francisco Gomez, pa je Olimpija s igračem više krenula po gol za pobjedu i prolaz. Činilo se da je u tome uspjela u drugoj minuti sudačke nadoknade. Tada je Elšnik na ubačaj iz kornera sjajno iz prve zakucao pod prečku za 2:1 i ludnicu na tribinama Stožica. 

Ipak, Ludogorec je s igračem manje imao penal za penale u 12. minuti nadoknade

No igralo se još puno, čak 12. minuta sudačke nadoknade, u kojoj je dosuđen penal za Ludogorec. Slovenci, koji su maloprije slavili golčinu za dramatični prolazak i najveći uspjeh u povijesti kluba, sada su se našli na rubu penala. Bugari su iz jedanesterca imali savršenu priliku za odvođenje utakmice u penale. Kiril Despodov je pucao dobro i precizno, ali je Olimpijin golman Matevž Vidovšek sjajno obranio loptu koja je išla u njegov donji lijevi kut.

Olmpija čudesnom dramom do najvećeg europskog uspjeha u povijesti

Slijedilo je novo veliko slavlje Slovenaca, koji su sada bili uvjereni da Bugari nemaju vremena za još jedan šok. Tako je i bilo, a nakon što je sudac odsvirao kraj, tisuće navijača Olimpije su se u deliriju preselile s tribina na teren. Slavili su kao da je njihov klub osvojio Ligu prvaka, a ne izborio njeno treće pretkolo. No to je najveći uspjeh Olimpije u LP-u i sada je prvi put u povijesti izborila grupnu fazu ili jesen u Europi. Prolaskom u neviđenoj drami zajamčena joj je najmanje skupina Konferencijske lige.

Pročitajte više