Ljubo: Ovo se zove odličan početak godine

TREĆA sreća u Dohi. Šesnaesto finale, sedma titula u karijeri i sjajan početak 2007. Ivan Ljubičić  je  postao prijestolonasljednikom Katarske krune i  to s punim pravom. Ne samo zato što je "kralj" Fedrerer od kojeg je izgubio jedno finale (u drugom je bio koban Escude) bio odsutan nego jer je iz teških mečeva kada nije igrao dobro (Južni i Soderling ) znao naći put do pobjede.

Protiv čvrstog Škota Andya Murraya pokazao je i najbolju igru na turniru, iako njegovo najjače oružje, servis, ni danas nije bila ključna poluga u meču.

Već je prva maratonska servis igra potvrdila ono što smo očekivali; Murray odlično reternira i samo je na prvi Ljubin servis u meču nakupio 6 breake lopti. No, Ljubo se izvukao.Za set mu je bila dovoljno samo jedna break lopta.

Drugi set bio je vrlo sličan, i dalje servis Ljubičića nije prevaga (samo 5 as servisa), no bolje je reternirao. Iako je napravio seriju pogresšaka kod  2-2, i Murrayu poklonio servis, odmah j odigrao i najbolji retern game i vratio meč u ravnotežu. Do kraja Murray niti jednom nije ozbiljno zaprijetio. Ljubo je kod 5-4 imao dvije vezane meč lopte, Murray je sve spasio, čak i treću ali ne i četvrtu……

"Počelo je kako sam i očekivao da će biti. Tvrdo i žilavo, ali sam morao biti strpljiv i ne žuriti u dugim izmjenama, a opet sam morao ići po poene kada je trebalo. Taj balans između agresivnosti i defanzive je najbitniji. Na kraju je on bio taj koji je gubio strpljenje jer je shvatio da ne može očekivati greške s moje strane. Odličan početak godine i osvajanje ovog turnira bih mogao staviti u kategoriju onoga u Beču." - zaključio je Ljubo za Index i požurio na večeru na kojoj ga je među ostalima čekao i Meša Baždarević, veliki nogometni as iz Željinog zlatnog doba..

M.J.
Foto: AFP

 

Pročitajte više