Ljungberg: Protiv Rusa moramo pokazati više

RUSIJA i Švedska danas igraju odlučujući susret skupine D. Doznat ćemo koja će od ekipa uz Španjolsku krenuti u drugi krug natjecanja.

Neriješen rezultat bi odgovarao Šveđanima kojima ide u prilog bolja gol razlika, ali Lars Lagerback najavljuje napadačku igru i pobjedu nad Rusima. Za Rusiju danas prvi puta nastupa Andrej Aršavin, zvijezda koja je Zenitu donijela Kupa Uefa. Aršavin je propustio prve dvije utakmice zbog crvenog kartona dobivenog još u kvalifikacijama. 

Dok Rusija igra atraktivnu i napadačku igru, pogotovo kada je Aršavin u veznom redu, Šveđani su dosad pokazali dosta rezerviranosti u svojoj igri prijeteći najčešće kroz kontranapade.

"To će biti sudar dvaju stilova igre, dva različita tipa igre", kazao je Fredrik Ljungberg te nastavio:

"Mislim da smo odigrali dobro i protiv Grčke i protiv Španjolske, ali smatram kako protiv Rusa moramo igrati brže, ne bi li stabilizirali utakmicu i igrali našu igru."

Ljungberg je posljednja dva susreta odigrao dosta povučeno, orijentirajući se više na defenzivne zadaće, stoga smatra kako bi mu izbornik Lagerback trebao dozvoliti malo ofenzivniju igru protiv Rusije gdje će tražiti prilike da ugrozi Akinfejeva svojim brzim polukontrama.

"Treba pričekati i vidjeti kojih jedanaest igrača će Guus Hiddink izvesti na teren, hoće li se koncentrirati na sredinu terena ili napad. Ako nas stisnu od samog početka, to će otvoriti meni prostora na lijevom boku", kazao je za kraj Šveđanin koji do 2011. godine ima ugovor s West Hamom.  

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više