DINAMO - TOTTENHAM 3:0

Lloris: Ovo je sramota

NOGOMETAŠI Dinama plasirali su se u četvrtfinale Europa lige nakon što su nadoknadili dva gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala i u Maksimiru svladali Tottenham 3:0. Hrvatski prvak je odigrao odličnu utakmicu, a posebice se to odnosi na Mislava Oršića, strijelca sva tri gola na jučerašnjoj utakmici.

Sada već poslovično ubojit udarac s lijeve strane nakon izbačaja donio je malu nadu da Dinamo može do čuda, a onda ga je i sam odveo u carstvo snova. Prodor između četiri igrača Tottenhama i zakucavanje lopte u mrežu za gol koji je Modrima donio prolaz bio je savršen završetak savršene priče čiji je kraj prolazak Dinama među posljednjih osam u natjecanju.

Od danas i službeno najbolji strijelac Dinamove europske povijesti pružio je navijačima večer nakon koje će sutra mnoge boljeti glava. Iz sasvim drugih razloga glava će boljeti Tottenhamove navijače, ali i igrače među kojima i golmana momčadi Huga Llorisa kojeg je triput probio.

Bolan poraz

Sam Lloris je Tottenhamov poraz opisao kao sramotu, a onda i ustvrdio da ovih 3:0 zrcale ono što se u ovom trenutku događa u londonskom klubu.

''I više smo nego razočarani. Jednostavno, ovo je sramota. Nadam se da se svi u svlačionici osjećaju odgovornima za ovu situaciju jer to je sramota. Što mogu više o tome reći? Svi smo odgovorni, a okus ovog što se dogodilo je i više nego bolan'', izjavio je golman i kapetan Tottenhamove momčadi koji je nakon utakmice upitan da poraz u Maksimiru stavi u kontekst nedavnog poraza od Arsenala.

''Očito je da smo ambiciozni, ali mislim da je momčad u ovom trenutku refleksija onog što se događa u klubu. Nedostaju nam osnove i sve naše izvedbe su s time povezane. Trebali bismo biti jači u glavama i konkurentniji. Nisam to osjetio na terenu, a kad niste spremni, na ovoj se razini to odmah plaća.''

Lloris nije želio ovo pojasniti, ali je dao naslutiti da Tottenham niti igra niti trenira kao momčad te da pojedinci ne pokazuju pravi stav i ne rade iskorak kad je on nužan.

Zasluge za pobjedu Dinamu, krivnja za poraz Spursima

''Europski nogomet je kvalitetan i ako ne pokažete poštovanje prema suparniku, slijedi kazna. To se dogodilo. Zasluge treba pripisati suparničkoj momčadi koja je odigrala utakmicu punu vjere u sebe, ali krivci smo mi, svi u momčadi i svi u klubu.''

''Jedna je stvar izaći pred kamere i pričati o ambicioznosti, a sasvim druga to svakodnevno pokazivati na treninzima. Trenerov plan je bio da izađemo na teren i postignemo gol što je prije moguće. Dogodilo se suprotno. Dinamo je opet počeo vjerovati u sebe, a znate da ako ne zaustavite suparnika, da će se on vratiti. Gol je otvorio utakmicu, mi nismo niti u jednom trenutku pomislili da smo momčad koja vodi ovu utakmicu. Bili smo jako daleko od toga.''

''Kad smo počeli shvaćati da smo u problemima, već je bilo kasno. Dinamo je bio pun samopouzdanja i utakmica je postajala sve teža. Kao što sam rekao, ovo je sramota i žao nam je navijača koji su se nadali'', zaključio je Lloris.

Pročitajte više