Lloris zbog vožnje u alkoholiziranom stanju bez vozačke 20 mjeseci

Foto: EPA

VRATAR i kapetan nogometne reprezentacije Francuske, aktualnih svjetskih prvaka, Hugo Lloris dobio je zabranu vožnje u trajanju od 20 mjeseci i mora platiti kaznu od 50.000 funti (56.120 eura) zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, pišu u srijedu britanski mediji.

Vratar Tottenhama, 31-godišnji Lloris imao je u krvi dva puta veću količinu alkohola od dopuštene kad ga je prošli mjesec policija zaustavila u centralnom dijelu Londona.

Kako javljaju mediji, Francuz je na području ograničenja brzine od 50 km na sat vozio svoj automobil Porsche Panameru vrlo polako, manje od 25 km na sat, što je izazvalo pozornost policije.

Osim toga, automobil je krivudao prema parkiranim vozilima prije nego što ga je Lloris ispravio da bi potom prošao kroz crveno svjetlo. Policija je izvijestila i da je vozač zaudarao na alkohol i bljuvotinu kad su ga zaustavili.

Odvjetnik francuskog nogometaša David Sonn jak miris alkohola pokušao je objasniti činjenicom da je Lloris bio na svečanoj večeri na kojoj su sudionici poprskani alkoholnim pićima. 

"15. srpnja je bio najponosniji čovjek na svijetu. Samo 40 dana kasnije je uhićen. Bilo je ponižavajuće što je vezan lisicama i što je morao provesti noć u policijskoj postaji", kazao je Sonn.

Lloris, koji je došao u Tottenham iz Olympiquea iz Lyona 2012., ispričao se za incident.

Pročitajte više