Loew odlučio: Ballack ostaje kapetan Elfa



KAKO JE ranije bilo najavljivano, njemački nogometni izbornik Joachim Löw potvrdio je da će kapetan Elfa i u budućnosti ostati 33-godišnji Michael Ballack.

"Proteklih sam dana imao osobne diskusije s Ballackom i odlučio sam da će on i dalje ostati kapetan naše momčadi", rekao je Löw na novinarskoj konferenciji održanoj u prostorijama Njemačkog nogometnog saveza u Berlinu.

Tako se na kraju Löw između Michaela Ballacka i Philippa Lahma opredijelio za čovjeka koji kapetansku vrpcu Elfa nosi od 2004. godine, kada ju je naslijedio od Olivera Kahna, ispred igrača koji je kapetansku dužnost privremeno obnašao na SP-u u JAR-u zbog Ballackove odsutnosti zbog ozljede gležnja.

"Ali isto tako sam rekao Ballacku da, kako stvari stoje danas, na njega ne računam da će moći pomoći momčadi u sljedećim utakmicama. Odradio je tek kratke pripreme, odigrao samo dvije utakmice i nije još u formi u kojoj bi mogao pomoći momčadi. Svjestan je činjenice da njegove izvedbe dosad nisu na razini na kojoj bi on želio. Budno ćemo motriti njegovo stanje i u listopadu odlučiti hoće li se vratiti u sastav", rekao je njemački izbornik, uz dodatak da će u Ballackovoj odsutnosti kapetansku dužnost obnašati Philipp Lahm.

Kvalifikacijski ciklus za Euro 2012. godine Njemačka započinje u petak u Bruxellesu utakmicom protiv Belgije, a nastavlja u Kölnu protiv Azerbajdžana četiri dana kasnije.

Pročitajte više