Lokomotiva se narugala Hajdukovom žaljenju na suce

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LOKOMOTIVA je na Twitteru najavila utakmicu s Osijekom u 20. kolu SuperSport HNL-a, koja će se odigrati u subotu, u 15 sati, na stadionu u Kranjčevićevoj. "[Déjà vu] Subota Kranjča!" napisali su iz Lokomotive uz fotografiju na kojoj je glavni sudac Duje Strukan s kapetanima dviju momčadi uoči prve utakmice Osijeka i Lokomotive odigrane u drugom kolu krajem srpnja.

Lokomotiva je tada pobijedila 2:1. Naime, Strukan je tada, a bit će i u subotu, bio glavni sudac igračima Lokomotive i Osijeka. Lokomotiva je utakmicu najavila na identičan način kao i Hajduk jučer te se narugala splitskom klubu.

Podsjetimo, splitski klub je na Facebooku uoči utakmice s Rijekom, koja se igra u nedjelju, u 17:30 na Poljudu, napisao: "Déjà vu. Svaka čast!". Hajduku i Rijeci sudit će Ante Čulina. Splićani time očito nisu zadovoljni jer su se u objavi označili na lokaciji u Koprivnici.

Lokomotiva se narugala Hajduku

Čulina je u studenom u susretu 17. kola sudio utakmicu između Slavena Belupa i Hajduka u Koprivnici. Sredinom prvog poluvremena prekinuo je susret zbog divljanja Hajdukovih navijača. Sve je počelo duelom Livaje i Solde u 35. minuti, nakon kojega je Livaja dobio žuti karton zbog prigovora.

U sljedećem napadu oštro je ušao u Soldu, nakon čega su domaćini protestirali i tražili isključenje za Hajdukova kapetana. U tom trenutku s dijela tribine gdje je bila Torcida počeli su letjeti predmeti i pomoćni sudac Anto Marić dvaput je pogođen, nakon čega je Čulina prekinuo utakmicu na više od 15 minuta. Susret je nastavljen, a Slaven se nakon vodstva Hajduka 2:0 u drugom poluvremenu vratio.

Prvo je Hoxha smanjio, da bi u 58. minuti Krstanović zabio iz penala koji je dosuđen nakon što je Simić slučajno u doskoku u šesnaestercu sletio na gležanj igrača Slavena. Sahiti je potom u 77. minuti dobio drugi žuti karton, a u sudačkoj nadoknadi Čulina je dosudio penal za Slaven koji je nakon intervencije VAR-a izvučen na rub šesnaesterca.

Tadašnji Hajdukov trener Mislav Karoglan je nakon utakmice rekao da se sudac pogubio i da ga je čitava situacija podsjetila na Jugoslaviju, aludirajući na tendenciozno suđenje u bivšoj državi, iako je u vrijeme njezina raspada imao devet godina.

Pročitajte više