Povijesna pobjeda Lokomotive: Velikim trijumfom u Ukrajini slavi najveći klupski uspjeh

Foto: Hina

LOKOMOTIVA u Ukrajini slavi najveći europski uspjeh - plasman u play-off Europske lige. Vorsklu je pobijedila 3:2 i nakon "nule" u prvoj utakmici prošla dalje. 

Nevjerojatnu i jako uzbudljivu utakmicu odigrali su Vorskla i Lokomotiva, koja je u Ukrajini povela već u prvoj minuti. Bočkaj je načeo domaće nakon sjajnog prodora i proigravanja Fiolića.

Fantastični Zagorac skinuo i penal

Nakon primljenog gola Ukrajinci su zagospodarili travnjakom, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti golu Zagorca sve do sudačke nadoknade prvog dijela kada je Grezda domaćima poklonio jedanaesterac. Loptu je uzeo Khlyobas, a njegov udarac fantastično obranio Zagorac.

Fiolićeva golčina slomila Ukrajince

Ipak, već na početku drugog poluvremena Ukrajinci su izjednačili nakon što je Perić poslao loptu u vlastitu mrežu. Trenutak odluke dogodio se četiri minute kasnije - Fiolić je na 25 metara iz prve tukao i maestralno pogodio "malu mrežicu" domaćeg gola.

Treći gol, kojim je Ukrajincima slomio sve nade, zabio je Perić nakon asistencije Ćorića, a do kraja su domaći uspjeli samo smanjiti preko Češnakova.

U petak će zagrebački klub na ždrijebu od 13 sati saznati suparnika u play-offu. 

 

Pročitajte više