Loserpool: Penale su pucali i promašili pogrešni, jer su se vođe, izvođači i zvijezde - usrali

Foto: Guliver Image/Getty Images

OGORČENJE je zavladalo među navijačima Liverpoola, ne samo zato što su nakon jedanaesteraca izgubili u finalu Liga kupa od Manchester Cityja (1:3) i tako ostali bez dugo čekanog trofeja, nego i kada su vidjeli koji igrači su penale izvodili i svi osim jednog, promašili.

Emre Can, Lucas Leiva, Coutinho, Lallana. Tim redom izvodili su igrači Redsa penale i navijači se slažu da je od svih njih, odgovornost za tako nešto trebao preuzeti tek Coutinho. Ali on je, kao i Lucas i Lallana promašio, dok je neočekivano pogodio samo defenzivac Can i to majstroski, panenkom.

Ali, navijači s pravom postavljaju pitanje, gdje su se u odlučujućim trenucima, prilikom izvođenja jedanaesteraca, sakrivali kapetan momčadi i inače izvođač penala Jordan Henderson, zatim vicekapetan James Milner, još jedan senator koji inače puca s 11 metara, pa golova gladni Daniel Sturridge, te Divock Origi?

Bilo tko od njih morao je pucati prije hrpe defenzivaca koji su "pregrizli metak" i uzeli loptu, mada im to nije specijalnost, što se uostalom i vidjelo. Ili kako se lijepo zapitao autor ovog tweeta, uz fotografiju kako se Henderson i Sturridge grebu za penal i gol u Europa Ligi, "Nisam ih vidio danas da se svađaju tko ga će izvesti?":

Menadžer Jurgen Klopp također je nakon utakmice bio vidno ogorčen zbog navedenog, jer navijačima je objasnio da Sturridge nije pucao jer je imao grčeve, dok je Milner trebao pucati, ali tek peti, do čega se nije stiglo, jer je trojka koja se nije sakrila već do tada promašila, a City slavio pobjedu i trofej.
 
Uostalom, Klopp u ovom videu objašnjava kako je pet izvođača penala odabrano, pa se da zaključiti da kapetan Henderson nije htio, što je vrući krumpir gurnulo u Lucasove noge. 
Očito je dakle kako je osim nedostatka kvalitete, veliki Liverpoolov problem i manjak hrabrosti i to kod onih koji bi trebali biti primjer, pa nije ni čudno da je, usprkos stotinama milijuna funti potrošenih na pojačanja proteklih godina, klub tu gdje je, kao i da su navijači ogorčeni manjkom muda i viškom kukavičluka kod bogato plaćenih zvijezda i vođa momčadi, što je tako lijepo ogoljeno u finalu Liga kupa:

Pročitajte više