Lopeteguijev otac: Mom sinu su ukrali 50 golova

Foto: EPA

JULEN LOPETEGUI upisao se u povijest Reala. Ali, u njegove crne knjige, kao jedan od najgorih trenera u bogatoj i burnoj povijesti najvećeg kluba na svijetu. Nakon poraza 1:5 kod Barcelone u desetom kolu La Lige, danas će dobiti otkaz. Pitanje je samo sata kada. 

Real pod njegovim vodstvom ima čak četiri poraza u prvih deset utakmica La Lige, a vodeća Barcelona bježi mu sedam bodova. Izgubio je europski Superkup od Atletica, a obranu europskog naslova otvorio je porazom od moskovskog CSKA te jedva iščupanom pobjedom protiv Viktorije Plzen. 

Ali, Julenov otac Jose Antonio, legendarni dizač utega, u El Mundu brani sina kojem se smije polovica Španjolske, dok ga onaj njen Realov dio ne želi više nikada vidjeti. 

"Trener je dobar onoliko koliko su mu dobri igrači. Julen je ostao bez Cristiana Ronalda, a nije dobio nikakvu zamjenu za njega. Svašta su govorili, da dolazi Neymar, pa na kraju nije bilo nikoga. Mom sinu su ukrali 50 golova, opljačkan je za točno toliko."

Lopetegui senior ipak je zatim pokušao umanjiti štetu: 

"Julen je oduševljen s igračima koje ima na raspolaganju. Govori mi kako su sjajni ljudi. Uvjerava me da za njega daju sve od sebe i njih ne krivi za ništa."

 

Pročitajte više