Vratari u problemu: "Pa ova lopta je nezaustavljiva"

Foto: FIFA

TIJEKOM jučerašnjeg je dana diljem svijeta odigrano mnoštvo pripremnih utakmica prijateljskog karaktera ususret predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Na mečevima se isključivo koristila lopta Adidas Telstar 18.
 
Na predstavljanju lopte iz tabora njemačkog proizvodnog diva poručeno je kako "Adidas Telstar 18 predstavlja jednu od najkvalitetnijih nogometnih lopti svih vremena". Ipak, sudeći prema posljednjim izjavama pojedinaca, nezadovoljstvo službenom loptom skorašnjeg Mundijala poprimilo je zabrinjavajuće obrise.
 
"Mogu se kladiti da ćemo u Rusiji vidjeti najmanje 35 golova iz daljine jer je nemoguće zaustaviti Adidas Telstar 18. Prekrivena je plastičnim slojem, slojem koji otežava njezinu kontrolu. Golmani će s njom imati mnogo poteškoća. Trebalo bi je promijeniti jer vremena još ima", vapaj je španjolskog vratara Joséa Manuela Reina s kojim se slaže i reprezentativni suigrač David de Gea.
 
"Mogla je biti i bolja", konstatirao je ponajbolji golman današnjice.
 
Njemački čuvar mreže Marc-André ter Stegen također se obrušio na Adidas Telstar 18 zbog njezinih karakteristika, ali istaknuo je kako alternativa ne postoji.
 
"Lopta i njezine performance nisu najbolje. Međutim, smatram kako ćemo s njom morati biti u svakodnevnom kontaktu da bismo se što prije naviknuli na nju prije početka Svjetskog prvenstva. Drugu opciju, nažalost, nemamo."
 
Adidas je na meti kritika bio i prije te uoči Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici 2010. godine zbog već ozloglašene lopte Jabulani koju su preklinjali mnogi vratari.
 

Pročitajte više