Loš dan hrvatskih tenisača: Karlović, Ljubičić i Karanušić ispali u 1. kolu

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović poražen je u prvom kolu Wimbledona od "lucky losera", Talijana Daniela Braccialija. Meč je trajao više od četiri sata, a više koncentracije u petom, odlučujućem setu, imao je Talijan.

Bracciali je svladao Karlovića rezultatom 6:7 (4), 7:6 (8), 3:6, 7:6 (5), 12:10.

Karoviću nije pomogao ni rekordni broj aseva, naš tenisač je pogodio 51 neobranjivi servis, što je najviše u povijesti Wimbledona, niti činjenica da je osvajao igre na svoj početni udarac čak 33 puta zaredom.

U prva dva seta niti jedan igrač nije uspio doći do "break-lopte", pa su igrani "tie-breakovi". Prvoga je dobio Karlović, a drugoga Bracciali.

Početkom trećega seta Karlović je oduzeo servis Braccialiju, te i dalje autoritativno držao svoj početni udarac za 6-3.

Činilo se da će tada najviši igrač na ATP Touru napokon slomiti otpor Braccialija. No, četvrti set je protekao kao prva dva, bez ijedne prilike za "break", a u odlučujućoj, 13. igri uspješniji je bio Bracciali.

Na početku petog seta Karlović je propustio dvije prilike za "break", te do kraja dvoboja više nije došao u situaciju da oduzme servis Talijanu.

Štoviše, Karlović je servirao osjetno lošije, te je Bracciali kod rezultata 2-2 stigao do tri prilike za obrat. ipak, naš igrač se izvukao, te je uspio spasiti još jednu "break-loptu" kod rezultata 4-4.

Nažalost pri rezultatu 10-10 nakon jednog promašenog voleja Karlovića za 15-15, Bracciali je spojio tri odlična reterna i jedini put u meču oduzeo servis Karloviću. U posljednjoj igri Talijan nije izgubio niti jedan poen na svoj servis, te se plasirao u 2. kolo gdje ga čeka Andy Roddick.

Ljubičić nastavio s lošim igrama na Grand Slamovima

Juergen Melzer bio je bolji od našeg najbolje plasiranog tenisača Ivana Ljubičića, kojeg je rezultatom 6:4, 6:4, 6:4 izbacio u 1. kolu Wimbledona.

Austrijanac je na terenu br. 17 "školski" svladao Ljubičića uredno ga "brejknuvši" jednom u svakom setu i s 6:4, 6:4, 6:4 izbacio s turnira.
 
Juergen Melzer rođen je u Beču 1981. godine, a najbolja pozicija na ATP ljestvici bila mu je 33 mjesto. Profesionalni tenis počeo je igrati kao sedamnaestgodišnjak 1999. godine.

U karijeri je ostvario 71 pobjedu, a 80 mečeva je izgubio.

Na ovogodišnja tri "Grand Slam" turnira Ljubičić je ostvario tek jednu pobjedu, na Australian Openu, dok je u Roland Garrosu i Wimbledonu ispao već u 1. kolu.

Roko Karanušić također nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona. Bolji od Karanušića u dvoboju 1. kola bio je Rumunj Andrej Pavel sa 6:2, 4:6, 6:2, 6:4.

Pročitajte više