Loša Sampdoria pobijedila još lošiji Hajduk

POSLJEDNJI od hrvatskih klubova koji se nadaju ostanku u Europi, izgubio je svoju šansu. Hajduk je na Poljudu poražen od Sampdorije s 1:0.

Hajdukova neefikasnost još jednom je došla do izražaja u prvom poluvremenu utakmice protiv Sampdorie. U 10. minuti činilo se da ćemo gledati uzbudljivu utakmicu. Castelazzi je rukom primio vraćenu loptu te tako poklonio Bilima indirektan udarac s 4-5 metara od gola. No, Cernatov udarac odbio se od grede, a odbijenu je loptu još jednom u gredu napucao Andrić. Cernatov volej u 20. minuti bio je posljednji dobar pokušaj Hajduka, još jednom se zatresao okvir gola.

Ostatak poluvremena bio je dosadan, naporan, domaći su svaki napad gostiju rezali u korijenu, prekršajima na 30-ak metara od gola, a sve polukontre Hajduka završavali su Bili predugim držanjem lopte u nogama i oklijevanjem da je se riješe dodavanjem ili udarcem prema golu.

Kad je u 42. minuti zbog ozljede igru morao napustiti Accardi, ušao je Argentinac Campagnaro, koji je već prvi kontakt s loptom pretvorio u gol za Sampdoriju. Jedan od mnogobrojnih slobodnjaka iz daljine izveo je Volpi, a Campagnaro malo skrenuo loptu, dovoljno da prevari Balića i dovede Talijane u prednost.

Gotovo ništa značajnije nije se dogodilo ni u drugom dijelu. Nastavljena je loša, dosadna igra od obje momčadi, a jedinu dobru šansu za Hajduk imao je Bartolović koju je ostao sam u šesnaestercu, no prvi put nije uspio primiti loptu, a kad su mu je suigrači vratili, šutirao je preko gola. Ono što je Balaban večer ranije promašivao protiv Werdera, a Šehić samo dva sata ranije protiv Galatasarayja, to je Bartolović promašio protiv Sampdorije.

Zvižduci navijača najbolji su komentar na igru viđenu na Poljudu, a u prolaz u prvo kolo Kupa UEFA samo će najveći optimisti vjerovati do uzvrata. Ovakvom igrom Hajduk se teško može nositi s Cibalijom (što je, uostalom, nedavno i dokazao), a nikako sa klubom iz gornjeg dijela talijanske Serie A.

Tijek utakmice

Sastavi

Hajduk: Balić - Pelaić, Sablić, Živković, Hrgović - Damjanović, Andrić, Rubil - Cernat - Rukavina, Kalinić

Sampdoria: Castelazzi - Lucchini, Sala, Accardi - Maggio, Volpi, Sammarco, Pieri - Delvecchio, Bellucci - Caracciolo (od 62. Montella)

Prvo poluvrijeme

Atmosfera na Poljudu je fenomenalna.

S centra su krenuli domaći igrači.

Već u trećoj minuti Splićani su imali prvi korner, loptu izbijaju gosti, i ponovo korner, ali opet izbijaju gosti.

U prvih pet minuta obje momčadi iskazale su dosta nervoze u svojim potezima.

Delvecchio prima loptu na desnoj strani Hajdukovog šesnaesterca, ali dobro ga čuva Damjanović.

Prilika Hajduka. U 8. minuti prva prilika na utakmici za domaću momčad. Rubil je primio loptu na desnoj strani, lijepim driblingom se oslobodio dvojice igrača Sampdorije i šutirao u suprotan kut, ali lopta prolazi pokraj gola.

Prilika Hajduka. Indirekt za Hajduk u 9. minuti. Talijani vraćaju loptu Castelazziju, koji je izbija rukom i Hajduk ima indirektan udarac sa samo 3 metra. Svi igrači Sampdorie stoje na crti, prvo Cernat a onda Andrić pogađaju gredu.

Dvije minute kasnije slobodnjak za goste s desne strane ubačen je za Carraciola, ali nije uspio doći do lopte te ona odlazi u gol aut.

Rubil je u 12. minuti dodao Kaliniću na dvadesetak metara od gola, on se okrenuo i šutirao, ali od bloka odlazi u korner. Nakon kornera izbacio je u aut Delvecchio.

Prilika Hajduka. Cernat sjajno šutira volejem s dvadestak metara, a lopta je okrznula vratnicu i odbila se u gol-aut!

Prilika Sampdorije.  U 15. minuti dobru priliku imali su i gosti, ali nakon slobodnog udarca Bellucci  šutira glavom pored gola.

U 18. minuti Kalinić je krenuo u polukontru, ali umjesto da doda za Rubila, čekao je s loptom dok se postavi obrana Sampdorije.

Prilika Sampdorije. Pieri je nabacio s lijeve strane, prošla kraj nekoliko igrača, a s crte je izbacuje Sablić, a sve iza njega čisti Rubil. Bellucci zatim šutira s 15-ak metara, ali brani Hajdukov vratar.

U idućem napadu, Cernat sjajno prolazi po desnoj strani, ulazi u 16-erac gostiju, ali Talijani uspijevaju izbiti.

Prilika Sampdorije. U 29. minuti Volpi silovito puca, ali Balić je na mjestu.

U 30. minuti Kalinić zbog naskakivanja na Volpija zarađuje žuti karton.

Prilika Sampdorije. Pellucci je ostao potpuno sam pred golom kod kornera za Sampdoriju, ali loše je šutirao i promašio gol.

U 36. minuti nakon dugog napada Hajduka još je jednom Sala odlično intervenirao i u posljednji tren blokirao dobar pokušaj proigravanja u šesnaesterac.

U 43. minuti zbog ozljede iz igre izlazi Accardi, a ulazi Campagnaro.

Gol Sampdorije. Slobodan udarac na oko 30-ak metara od gola izveo je Volpi, a Campagnaro, koji je samo minutu ranije ušao u igru,  skreće loptu pokraj Balića i Sampdorija vodi 1:0.

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Rukavina je povukao sam, dodao Kaliniću koji je  ušao u 16-erac gostiju, napravio jedan potez previše i Talijani izbijaju loptu.

Drugo poluvrijeme

Već prvi napad gostiju bio je opasan. Ali srećom lopta nakon slobodnog udarca Delvecchija odlazi pored gola.

I Hajdukovci u idućem napadu pokušavaju napasti gol gostiju, ali bez uspjeha.

U 50. minuti Cernat izvodi slobodnjak s desne strane i šutira s 30-ak metara. Castelazzi je na mjestu.

u 57. minuti Bartolović ulazi u igru umjesto Cernata.

Minutu kasnije Torcida pali baklje, što će sigurno kazniti UEFA.

U 60. minuti  Sala je zbog oštrog starta na Kaliniću dobio žuti karton, a dvije minute kasnije Montella ulazi u igru umjesto Caracciola.

Loša igra i dalje traje na Poljudu, nijedan klub ničime ne daje naslutiti da će se to promijeniti. Nema pravih akcija, nema ideje, a teško je da će biti i još golova.

Prilika Hajduka. U 67. minuti Bartolović prvu veliku Hajdukovu šansu upropaštava. Andrić je prošao po desnoj strani i dodao za Bartolovića, koji prvo loše prima loptu, iako je bio sam, ali mu je vraćaju, no još jednom loše reagira Bartolović i promašuje okvir.

Nabacivanje Bartolovića s desne strane prošlo je kraj Rukavine, ali nespretni su i Talijani, Hajduk dobiva korner. Kalinić je primio dobru loptu na lijevoj strani šesnaesterca, pokušao driblati Lucchinija, ali se okliznuo i pao.

Andrić prekršajem s leđa zaustavlja Pierija i dobiva žuti karton.

U 76. minuti Lucchini zbog igranja rukom dobiva žuti karton.

Prilika Hajduka. U 78. minuti Rukavina je prvo izgubio loptu na rubu šesnaesterca, pa je opet uzeo, ušao u šesnaesterac i šutirao s desne strane, ali brani Castelazzi.

U 81. minuti pljeskom je s terena ispraćen Damjanović, umjesto njega ušao je Linić.

Prilika Hajduka. Ziegler je dobio žuti karton zbog faula na Andriću, a Hajduk ima šansu iz slobodnog udarca s nekih 22-23 metra. Hrgović šutira nisko, a lopta se odbija od živog zida.

U idućem napadu gosti gube loptu, Rukavina loše prima dugu loptu i umjesto dobre kontre za Hajduk, aut je za Sampdoriju.

Rukavina je prošao Zieglera i dodao Andriću na desnoj strani šesnaesterca, on pokušava dodati u sredinu, ali se lopta odbija od Sale. Hajdukovci traže igranje rukom, ali sudac pokazuje da se igra nastavlja.

Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

A.H.
Foto: V.G.

Pročitajte više