LOŠE SE PIŠE HRVATSKOJ Pogledajte strašnu momčad Španjolske za Eurobasket

Foto: Guliver Image/Getty Images

SA Španjolcima smo u posljednjih nekoliko godina često igrali na velikim natjecanjima. Furiju smo pobijedili na Eurobasketu 2007., kad su baš oni bili domaćini, a dobili smo ih i na otvaranju olimpijskog turnira u Riju prošlog ljeta. Oba puta oni su dolazili do medalja, a mi smo ostali bez postolja. U ostalim dvobojima odigranima u zadnjih dvadesetak godina redovito i uvjerljivo su nas pobjeđivali.
 
Veseli to što je ova reprezentacija Hrvatske nakon dugo vremena pokazala da ima mozak, muda i karakter i tko zna koji put svi mi koji obožavamo košarku, u iščekivanju Eurobasketa u rujnu, tješimo se da Torino i Rio nisu bili slučajni incidenti, nego da je došlo vrijeme za jedan pravi rezultat. Jer kemija je tu, a hoće li to biti dovoljno za nešto više, vidjet će se. Na koncu, tu strašnu Španjolsku baš smo lani pobijedili, a veliki Pau Gasol i danas sanja Darija Šarića. Pokazali smo da možemo igrati i s najjačima.

 
No itekako će biti teško, osobito kad vidimo sastav u kojem će Furija doći na turnir u rujnu. Osvajači triju od četiriju posljednjih Eurobasketa (uz tri zlata imaju i srebro 2013.) opet će imati strahoviti moćnu momčad i pored otkaza Rudyja Fernandeza, Sergea Ibake i Felipe Reyesa zbog ozljeda, godina i novih ugovora, Španjolci će biti glavni favorit za zlato.
 
Izbornik Španjolske Sergio Scariolo pozvao je braću Gasol, tu je legendarni Juan Carlos Navarro, zatim Ricky Rubio i Sergio Rodriguez. Poziv su dobili Nikola Mirotić i Alex Abrines, igrači koji kruh zarađuju također u najjačoj ligi na svijetu, a u rosteru će biti i legende poput Sergija Llulla i Fernanda San Emeterija.
 
Ukratko, momčad od koje boli glava.
 
Četrdeseto izdanje Eurobasketa igrat će se od 31. kolovoza do 17. rujna u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj, a Španjolci su smješteni u skupinu C – koja se igra u Cluju – s Hrvatskom, Češkom, Mađarskom i domaćinom Rumunjskom.
 

Pročitajte više