Loše vijesti za Prosinečkog: Pjanić saznao kaznu zbog isključenja protiv Grčke

Foto: Guliver Image/Getty Images

U DRUGOM kolu kvalifikacija za EURO 2020. reprezentacija BiH je dočekala Grčku, završilo je 2:2, a u drugom poluvremenu je isključen Miralem Pjanić.

Prije tog isključenja reprezentacija BiH imala je prednost i kontrolu utakmice. Nakon što je veznjak Juventusa morao napustiti igru sve se okrenulo i Grčka je došla do velikog boda.

S obzirom na to da je Pjanić dobio izravan crveni karton, jasno je bilo da ga čeka suspenzija, ali u taboru BiH nadali su se da će ključni veznjak reprezentacije dobiti samo jednu utakmicu kazne.

Ipak, to se nije dogodilo. Kako piše SportSport.ba, UEFA je kaznila Pjanića s dvije utakmice neigranja pa će tako morati propustiti susrete protiv Finske i Italije u gostima.

Ta se vijest sigurno neće svidjeti Robertu Prosinečkom koji je nakon Grčke priznao da je ključni trenutak utakmice bio baš taj crveni karton.

"Nemam komentar. Sigurno da ćemo tražiti alternativu. Vidjet ćemo koliko će dobiti utakmica suspenzije. On je danas odigrao odličnu utakmicu. Cijeli susret je držao sredinu terena pod kontrolom. Ovo je veliki udarac za nas, ali imamo vremena do šestog mjeseca za analizu", rekao je tada Prosinečki.

BiH nakon dvaju kola kvalifikacija ima četiri osvojena boda nakon pobjede protiv Armenije i remija s Grčkom.

Pročitajte više