Bayern Munchen

Lothar Matthäus: Flick odlazi, Bayern želi Nagelsmanna

Foto: AP Photo/Bernd Weißbrod/Guliver Images

BAYERN MÜNCHEN je ispao od Paris Saint-Germaina u četvrtfinalu Lige prvaka pa se sve više počelo pričati o odlasku Hansa-Dietera Flicka s klupe bavarskog kluba.

Poznato je da se Flick ne slaže sa sportskim direktorom Bayerna Hasanom Salihamidžićem, a legenda njemačkog nogometa Lothar Matthäus smatra da će Bayern od iduće sezone imati novog trenera.

"Uvjeren sam da Hansi Flick neće biti trener Bayerna iduće sezone. Njemački nogometni savez želi Flicka kao dugoročno rješenje na izborničkoj poziciji i već su mu poslali ponudu. Vjerujem da će je prihvatiti", rekao je Matthäus za njemački Sky Sports.

Matthäus kao Flickovog nasljednika vidi mladog stručnjaka i trenutnog trenera RB Leipziga Juliana Nagelsmanna.

"Bayern se zanima za Juliana Nagelsmanna. Flick će otići nakon posljednjeg ovosezonskog kola Bundeslige", zaključio je.

Flick nije želio razgovarati o mogućem odlasku

"Ne želim više razgovarati o tome. Sve je jasno, imam ugovor s Bayernom, ali je normalno razmišljati o budućnosti. Uvijek razmišljam o onome što slijedi. Razmišljam kako će se stvari razvijati, o novim izazovima i kako im pristupiti. Naravno, imam svoje ideje o tome", rekao je Flick.

Kao još jedan od razloga njegovog mogućeg odlaska navodi se i činjenica da bi preuzimanjem reprezentacije imao više vremena za obitelj.

"Moja obitelj će uvijek biti uz mene, bez obzira na to što odlučim. Neovisno o tome ide li sve kako treba, uvijek morate razmišljate o budućnosti", objasnio je njemački trener.

Pročitajte više