Lothar Matthäus poredao favorite na Euru. Evo na koje mjesto je stavio Hrvatsku

Foto: EPA

EUROPSKO PRVENSTVO u Njemačkoj počinje 14. lipnja i trajat će do 14. srpnja. Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus (63), koji je kao središnji vezni igrač upisao 150 nastupa i 23 pogotka za reprezentaciju te s njom osvojio Europsko prvenstvo 1980. i Svjetsko prvenstvo 1990., u razgovoru za Bild govorio je o favoritima skorašnjeg turnira.

"Njemačka ima veliku šansu postati prvak Europe. Imamo dobru momčad i zadovoljan sam imenovanjem Juliana Nagelsmanna za izbornika. Uz kvalitetu koju igrači imaju, bili su mu bitni kohezija i sklad kako bi se stvorila pozitivna energija. To je nevjerojatno važno na turniru", izjavio je Matthäus, koji je s Bayernom osvojio 15 trofeja, a s milanskim Interom dva te 1990. bio proglašen najboljim nogometašem svijeta.

Matthäus je Hrvatsku stavio iza Francuske, Engleske i Njemačke

Na pitanje koje reprezentacije smatra favoritima odgovorio je: "Svjetski viceprvak Francuska, viceprvak Europe Engleska i Njemačka su za mene u najužim favoritima. Iza njih su Hrvatska, Belgija, Španjolska, Portugal i branitelj naslova Italija."

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića nalazi se u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Pročitajte više