Lotito u Lazio dovodi Badelja ili Edersona

IAKO je Milan Badelj prije odlaska na prvi dio priprema u Sloveniju rekao kako ostaje u Dinamu s kojim će još jednom pokušati ući u Ligu prvaka, ne prestaju nagađanja talijanskih medija o njegovom prelasku u Lazio.

Prema pisanju portala Tuttomercato.web Badelj i Lyonov Brazilac Ederson glavni su kandidati za novog playmakera Lazija, a rimljani su već uspostavili kontakte s Francuzima.

Edersonu ugovor s Lyonom istječe sljedećeg ljeta i ovo je posljednja šansa da klub na svom ponajboljem igraču zaradi pristojnu svotu. Predsjednik Lazija Claudio Lotito želio je Brazilca još prošlog ljeta, malo je nedostajalo do transfera, ali su se Francuzi u posljednji trenutak predomislili. Ederson je izrazio želju za odlaskom i ukoliko Lazio pošalje zadovoljavajuću ponudu dobit će veliko pojačanje uoči početka nastupa u Europa ligi. "Nebeskoplavi" nudili su 3,5 milijuna eura, dok Lyon traži oko 7 milijuna, zbog čega su pregovori privremeno obustavljeni.

Lazio se zato okrenuo na drugu stranu, prema Hrvatskoj i Milanu Badelju, ali za njega će, procjenjuju Talijani, morati platiti oko 8 milijuna eura. Lotito se trebao prošlog tjedna sastati s predstavnicima Dinama, no zbog obveza do sastanka nije došlo, no to bi se trebalo dogoditi sljedećih dana, piše isti portal.

Izaslanici Lazija razgovarali su s Badeljevim zastupnicima od kojih su čuli kako 22-godišnji veznjak želi sljedeće sezone igrati za veći europski klub. Jedini je problem što su iz Dinama dobili potvrdu kako popusta na niti jednog igrača neće biti, što znači da će Lotito morati duboko posegnuti u džep kako bi zadovoljio Mamićeve apetite.

Pročitajte više