Lovac na wonderkide: Vušković je ogroman, top talent

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

JACEK KULIG, ugledni lovac na talente, jedan od najboljih i najupućenijih skauta koji izvanserijski nadarene igrače iz cijelog svijeta prepoznaje u ranoj dobi, oduševljen je Lukom Vuškovićem. Na Twitteru je od sinoć objavio dva posta o mladom stoperu Hajduka, koji očarava ljubitelje nogometa kvalitetom, ali i zrelošću te hrabrošću za tinejdžera koji je tek napunio 16, a već se bori u seniorskoj konkurenciji.

Stasiti (1.93) branič je 24. veljače proslavio 16. rođendan, a samo dva dana kasnije odigrao je cijelu utakmicu za Hajduk, i to u derbiju SuperSport HNL-a kod Dinama. Tu je njegova momčad teško stradala (4:0), ali iako je obrana u kojoj je tada bio izbušena, Vušković nije klonuo. Nije ni imao kad jer samo tri dana poslije čekao ga je novi težak meč, četvrtfinale Kupa kod Osijeka. Opet je odigrao cijelu utakmicu te postigao čak i gol u pobjedi 2:1.

Kulik tim povodom piše: "Tri dana nakon debija protiv Dinama Luka Vušković postigao je prvi gol za Hajduk! Sa 16 godina i 5 dana starosti. Ogroman, ogroman talent."

Slijedio je još jedan post u slavu Hajdukovog čuda od djeteta:

"Luka Vušković u sezoni 22./23.: 

Debitirao za seniore u najvećem derbiju protiv Hajduka

Najmlađi starter u povijesti hrvatskog prvenstva

Postigao gol u drugoj utakmici za profesionalce Hajduka

Sve to sa samo 16 godina. Top talent predodređen za velike stvari."

Pročitajte više