Lovren: Brazilski ples nakon gola? Neka rade što hoće

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija igra protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u petak od 16 sati. Hrvatska ima još dva dana za odmor nakon iscrpljujuće utakmice protiv Japana, u kojoj je prošla na penale. Na konferenciji za medije uoči utakmice pojavili su se Dejan Lovren i Mateo Kovačić.

Lovren je dobio pitanje je li se naljutio na pitanja o svojoj formi uoči Svjetskog prvenstva. "Nisam se naljutio na pitanje o svojoj formi. Mislim da sam shvatio to pitanje krivo. Zadovoljan sam s cijelom svojom ekipom. Sebi sam najveći kritičar. Ne mora mi nitko objašnjavati igram li loše ili dobro", rekao je Lovren.

Što mislite o reprezentaciji Brazila?

"Brazil je po meni uvijek favorit za SP, ali ima i drugih ekipa. Mi smo fokusirani na našu igru i na naš uspjeh. Brazil je favorit, imaju fantastične igrače i definitivno jesu favoriti. Mi nemamo problema s time. Cijenimo svakoga i poštujemo svakoga i to ćemo dokazati na terenu", rekao je Kovačić.

"Brazil je definitivno favorit. Oni imaju dvije ekipe koje u bilo kojem trenutku mogu promijeniti tijek utakmice. Favoriti su, ali nemamo problema s tim. Poštujemo svakoga, ali gledamo sebe i tako ćemo se i postaviti. Mi smo spremni na borbu", rekao je Lovren.

U kakvom je stanju momčad nakon teške utakmice protiv Japana?

"Trkački smo dosta spremni, što se i vidjelo u prve četiri utakmice. Dajemo sve od sebe i tu je Broz da nam diže prosjek. Što se tiče lica, imao sam malu nezgodu u teretani. A što se tiče mojih prodora, nije to tako lako. Najrađe bih uzeo loptu i predriblao sve, ali to nije lako. Pogotovo protiv Japana. Naša ekipa je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo svime i mislim da možemo još bolje", rekao je Kovačić.

Pitanje za Lovrena: Što kažete na igru Joška Gvardiola i kakve mu savjete dajete?

"Kad sam bio klinac, pratio sam korake Šimunića, Kovača, Križanca i drugih. Gledao sam ih i pratio što rade i upijao sve što su mi govorili. Sad ja imam njihovu ulogu. Možda su oni bili malo žustriji prema meni. Pokušavam pričati s Joškom koliko god je moguće i davati mu savjete.

On sluša, upija i mislim da je daleko ispred mene kad sam imao 20 godina. Ima kvalitetu koju pokazuje na Svjetskom prvenstvu i prije toga, nije čudo što se svi interesiraju za njega. Nadam se da će i on mene jednog dana spomenuti kao mentora", rekao je Lovren.

Mateo, je li vas Premier liga navikla na ovakve fizički teške utakmice?

"Igranjem u Premier ligi sam navikao na teške utakmice. Protiv Brazila se moramo nametnuti, pokazati fizičku moć u duelima i osvajanju lopti. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo i prikažemo pravu Hrvatsku u petak", rekao je Kovačić.

Je li utakmica protiv Francuske u Ligi nacija, u kojoj je Hrvatska pobijedila, orijentir za Brazil?

"Utakmica protiv Francuske u Ligi nacija bila je odlična za nas. I to treba pokušati ponoviti u petak. Pokušat ćemo držati loptu, ne se povući, nego se pokušati nametnuti i zabiti rani gol. Mogli bismo tu utakmicu s Francuskom uzeti kao koncept za Brazil", rekao je Kovačić.

Dejane, jesu li ti četiri mjeseca u kojima nisi igrao za reprezentaciju najteži period u reprezentativnoj karijeri?

"Bio sam frustriran jer volim biti tu i s dečkima. Borio sam se sam sa sobom, nisam igrao četiri mjeseca. Vjerovao sam u sebe da ću se vratiti. Tko zna zašto je bilo tako. Iza takvih stvari stoje razlozi, pozitivni ili negativni. Takve stvari me samo jačaju", rekao je Lovren.

Dejane, igrali ste s Minaminom u Liverpoolu. Jeste li se čuli s njim nakon utakmice s Japanom?

"Igrao sam sa Minaminom. Fantastičan je igrač i fantastičan dečko. Nismo se uspjeli vidjeti nakon utakmice. Poslao mi je prvi poruku, javio mi se i poželio mi sreću. A to što je promašio penal, dogodi se i najvećim igračima. Ali Taki, nek samo nastavi sa svojim nogometom. Ima nesvakidašnji talent", rekao je Lovren.

Što mislite o plesu Brazilaca nakon golova?

"Čuo sam se sa svim Brazilcima osim s Brazilcima s kojima igramo u petak. To su dobri ljudi i moji prijatelji. Nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Mogu oni raditi što hoće nakon gola. Ne mislim da je nepoštovanje kad plešu. Brazilci tako žive, uz pjesmu i ples", rekao je Lovren. 

 

Pročitajte više