Šok u sudačkoj nadoknadi: Liverpoolu prvi europski poraz ove sezone

Foto: Getty Images/Guliver Image

VILLARREAL je golom u 92. minuti pobijedio Liverpool u prvoj utakmici polufinala Europa lige. Teško je pobrojati što su sve propustili zabiti napadači dva kluba, a jedan pogodak u sudačkoj nadoknadi je presudio. Liverpool je zaustavljen nakon četiri uzastopne pobjede, a u Europa ligi je doživio prvi poraz ove sezone.

Dvoboj na stadionu Madrigal u Villarealu počeo je na sjajan način - odavanjem počasti poginulim navijačima Liverpoola u Hillsboroughu prije 27 godina. > FOTO Španjolski navijači odali počast poginulim navijačima Liverpoola

I na terenu je bilo miroljubivo, strijelci se nisu iskazali, a najveću priliku propustio je napadač Redsa Roberto Firmino koji je u 65. minuti pogodio vratnicu.  I kad se činilo da će susret završiti bez golova, u drugoj minuti sudačke nadoknade za Španjolce je zabio Adrian Lopez na dodavanje Denisa Suareza.

Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta u obrani Liverpoola u paru s Kolo Toureom te su, kao i domaći braniči, odradili dobar posao odbijavši napade Villarreala, ali u ključnom trenutku nisu dobro reagirali i ostavili su previše prostora dvojcu koji je odlučio utakmicu.

Statistika najbolje opisuje utakmicu. Na kraju prvog dijela omjer udaraca na gol i u okvir bio je 1/5 i 1/7 u korist Liverpoola, a u svih 90 minuta omjer udaraca u okvir bio je razočaravajućih 3:2 za Villarreal.

Preživjeli su Old Trafford i Dortmund, ali ne i Madrigal

Liverpool je ove sezone pod Kloppovim vodstvom u Europi bio uvjerljiv. Čak 12 utakmica nisu izgubili, sve do Madrigala, a na putu su padala velika imena. "Redsi" u skupini Europa lige nisu izgubili u šest utakmica sa Sionom, Kazanom i Bordeauxom, a zatim bez poraza izbacili Augsburg, Manchester United i Borussiju Dortmund.


VILLARREAL - LIVERPOOL 1:0

Villarreal: Asenjo - M.Gaspar, Bailly, Ruiz, Costa - Dos Santos, Pina, Bruno, Suarez - Soldado, Bakambu

Liverpool: Mignolet - Clyne, Toure, Lovren, Moreno - Lallana, Allen, Lucas Leiva, Milner - Firmino, Coutinho

Pročitajte više