Lovro Majer je zabio golčinu karijere. Onda se javio VAR

Screenshot: Twitter

LOVRO MAJER je 10. minuti gostovanja Rennesa kod Fenerbahčea (3:3) u petom kolu Europa lige postigao najljepši gol karijere. Na 20 metara od gola primio je povratnu loptu te je silovito opalio ljevicom. Projektil je u trenutku završio u desnim rašljama golmana Fenera, a Majer je oduševljeno slavio golčinu života okružen suigračima.

Međutim, srpskom sucu Novaku Simoviću tada su se javili iz VAR sobe. Nakon pregleda akcije vidio je da je na njenom početku jedan igrač Rennesa bio u ofsajdu i tako je Majeru poništen krasan gol. To nije utjecalo na plasman suparnika na ovom meču jer su oni već osigurali prolazak u nokaut fazu iz skupine u kojoj su još AEK Larnaca i Dinamo Kijev.  

Ipak, vrijedi istaknuti da je Rennes usprkos poništenoj Majerovoj golčini već do pola sata vodio 3:0, ali je onda do kraja prosuo naizgled nedostižnu prednost. Hrvatski reprezentativac igrao je do 70. minute. Inače, Majer je u zadnjih šest prvenstvenih utakmica ulazio kao rezerva. 

Sjajan je i u prvenstvu

Podsjetimo, Majer je bio sjajan za Rennes i prošlog vikenda u francuskom prvenstvu. Pogotkom iz jedanaesterca donio je pobjedu Rennesu 2:1 u gostima kod Angersa u 12. kolu francuskog prvenstva. Majer je ušao u igru u 69. minuti pri rezultatu 1:1. Rennes je u vodstvo doveo Gouiri u 43. minuti, a poravnao je u 53. minuti Amine Salama.

Hrvatskom reprezentativcu bio je to drugi gol za Rennes ove sezone. Prvi je zabio u susretu Europa lige protiv Fenerbahčea. Rennes je ovom pobjedom stigao na četvrto mjesto Ligue 1 s 24 boda. Ispred njih su PSG, Lens i Tudorov Marseille.

Majeru je ta utakmica bila sedma zaredom koju je u prvenstvu počeo na klupi. "Ne odlučujem ja hoću li startati ili ne. Naravno da svaku utakmicu želim započeti u prvom sastavu. Mislim da moram biti bolji na treninzima i u utakmicama u kojima dobijem priliku.  Pristao sam produžiti ugovor jer sam motiviran da s Rennesom napravim velike stvari. Sretan sam ovdje, ništa se nije promijenilo", rekao je nakon utakmice.

Pročitajte više