Luca Toni o svom klupskom kolegi: Ribery je lud!

"DA MI je prije pet godina netko rekao da ću nositi naslov svjetskog prvaka i biti na pripremama za Euro, rekao bih mu da je lud",  priznao je Luca Toni Gazzetti dello Sport jučer na svoj 31. rođendan.

Nogometni Apolon klupsku je sezonu završio trijumfalno, osvojivši prvenstvo, DFB kup i Liga kup s Bayernom, kao i naziv najboljeg strijelca Bundeslige. Bude li za mjesec dana i prvak Europe i golgeter prvenstva, zašto mu ne bi krajem godine pripala i Zlatna lopta?

"Pun sam snage te se osjećam snažnijim, sigurnijim nego uoči Svjetskog prvenstva", upozorio je protivnike.

Po Toniju, Italija ima izgleda za najviši domet, jer u momčadi vlada idila.

"Postoji sklad, želja, vjera u vlastite snage. Bio bi san pokoriti Europu nakon svijeta u Njemačkoj. A mi želimo pokloniti ispunjenje tog sna navijačima i ući u povijest. Sa svoje strane, obećajem 110 posto. To bi moglo biti moje zadnje Europsko prvenstvo (i prvo, op. a.) i želim pobijediti."

Samo, potrebno je proći tu strašnu prvu rundu, gdje Azzurre čekaju: Francuska, Nizozemska i Rumunjska.

"Rekao sam svom prijatelju Riberyju da želimo u dvoboj s Francuskom u zadnjem kolu doći s već osiguranim plasmanom. Franck je lud, ali je iznad svega velik igrač koji donosi prevagu."

U Rumunjskoj ga čeka bivši suigrač, Adrian Mutu.

"Mutu je sličan. Često se čujemo. Želim mu sjajno prvenstvo."

I Italija ima jednog "ludog", Antonija Cassana.

"Antonio je sada među najmirnijima. Discipliran je i spokojan. Svjestan je koliki je ulog, a nije budala da ga prokocka. On bi mogao biti 'naš Ribery'", zaključio je Toni.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više