Lucescu: Eduardo debitira u sljedećoj domaćoj utakmici

DVIJE domaće pobjede i gostujući remi sakupili su nogometaši Šahtara u uvodna tri kola ukrajinskog prvenstva. Klub Darija Srne i odnedavno Eduardo da Silva, podsjetimo, brani naslov prvaka.

U nedjelju je Šahtar na svojoj Donbass Areni s minimalnih 1-0 slavio protiv Zorje, a jedini je gol postigao Dmitro Čigrinskij glavom nakon ubacivanja Coste u 87. minuti. Očekivalo se mnogo više, sigurnija pobjeda jakog domaćina, međutim, disciplinirana i čvrsta obrana Zorje slomljena je tek pred sam kraj utakmice.

Otežavajuća okolnost Šahtaru bio je i Kučerov crveni karton u 29. minuti. Viđeno je prokomentirao kapetan kluba Darijo Srna. "Mnogo smo pokušavali, nismo uspijevali, a posao nam je otežalo i Kučerovo isključenje. Zorjini igrači igrali su brz nogomet, bili su silno motivirani. Ipak, naša je pobjeda zaslužena i dobro je to što smo došli do tri boda. To je sve za danas, idem doma spavati", kazao je Srna.

Utakmicu je analizirao i trener momčadi Mircela Lucescu ne odveć zadovoljan pristupom suparničke momčadi ("očekivali smo tvrdu utakmicu, a ne dječje igrarije"). Ipak, znakovito je ono što je kazao pri kraju druženja s medijima: "Nadam se da će Eduardo da Silva nastupiti u našoj sljedećoj domaćoj utakmici, protiv Sevastopolja." Taj se susret igra u sklopu 5. kola ukrajinskog prvenstva, a na rasporedu je 7. kolovoza.

Pročitajte više