Lučić-Baroni ekspresno izgubila u finalu Strasbourga

Foto: Hina

HRVATSKA tenisačica Mirjana Lučić Barnoi izgubila je i u svom drugom finalu WTA turnira u Strasbourgu, bolja od nje bila je francuska tenisačica Caroline Garcia 6:4, 6:1.

Ovo im je bio četvrti međusobni dvoboj, a Francuskinja je izašla kao pobjednica u sva četiri. Hrvatskoj tenisačici je ovo bilo peto finale u karijeri i drugi poraz, a zanimljivo i prvi je doživjela u Strasbourgu prije 19. godina. Tada je kao 15-godišnjakinja izgubila od tada najbolje tenisačice svijeta Steffi Graf 2:6, 5:7.

Garcia je dominirala od početka meča, a jedinu krizu imala je u prvom setu kad se Lučić-Baroni primakla s 5:1 na 5:4, no Francuskinja je ponovno oduzela servisi hrvatskoj tenisačici i okončala set u svoju korist. U drugom je Garcia nastavila dominirati i ovaj put bez većih teškoća osvojila drugi set 6:1.

Mikici je ovo bio peto finale na WTA turnirima, a jedini dosadašnji poraz u finalu bio joj je onaj od Steffi Graf u Strasbourgu 1997. godine, kad je kao 15-godišnjakinja izgubila 2-6, 5-7 od tada najbolje tenisačice svijeta. Svojim drugim porazom u finalu propustila je priliku postati druga hrvatska pobjednica u Strasbourgu, naime ovaj trunir osvojila je Makaranka Silvija Talaja.

Pročitajte više