Lučić ispala u drugom kolu kvalifikacija San Diega

MIRJANA LUČIĆ nije se uspjela pridružiti Ajli Tomljanović u 3. kolu kvalifikacija za WTA turnir koji se ovoga tjedna igra u San Diegu na tvrdoj podlozi. Bolja od 28-godišnje Lučić, 150. igračice na WTA ljestvici, u 2. kolu bila je deset godina mlađa Japanka Kurumi Nara, 101. tenisačica svijeta i sedma nositeljica, 7:6(11), 3:6, 6:4 nakon dva sata i 33 minute igre.

Bio je to prvi susret ovih tenisačica, a bivša stanovnica Makarske vjerojatno će slabu utjehu pronaći u činjenici da je osvojila sedam poena više u dvoboju. Slabo je igrala na drugom servisu, na kojem je osvojila samo 36 posto poena. Obje su igračice čak devet puta gubile početni udarac.

Podsjećamo, ranije je mlada, 17-godišnja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović izborila plasman u 3. kolo kvalifikacija. Tomljanović, koja trenutno zauzima 164. mjesto na WTA ljestvici, u 2. kolu je pobijedila 84. tenisačicu svijeta i drugu nositeljicu kvalifikacija, 22-godišnju Ruskinju Alu Kudriavcevu 3:6, 6:0, 6:3 nakon jednog sata i 50 minuta igre. Bio je to njihov prvi susret.

Nakon što je Ruskinja bila bolja u prvom setu, Tomljanović je projurila drugim uz samo 8 izgubljenih poena, a i u trećem je prva stigla do breaka. Tu je prednost izgubila u šestom gemu, ali je nakon rezultata 3:3 osvojila zadnja tri gema u meču uz dva breaka.

Za ulazak u glavni turnir, Tomljanović će igrati protiv Amerikanke Shenay Perry, koja je u 2. kolu izbacila iskusnu sunarodnjakinju i šestu nositeljicu Jill Craybas 6:4, 6:2.

 

WTA San Diego, kvalifikacije:

Tomljanović – Kudriavceva (2) 3:6, 6:0, 6:3

Nara (7) – Lučić 7-6(11), 3:6, 6:4

Pročitajte više