LIGA PRVAKA

Ludnica u studiju HRT-a: Narančaste čarape, crno-bijeli TV i blesavi komentari

Foto: Screenshot/HRT

MANCHESTER CITY je u spektakularnoj uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedio Tottenham 4:3, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz jer je prvi susret izgubio 1:0.

Ništa manje spektakularan nije bio ni HRT-ov program tijekom i nakon utakmice. Sjajna ekipa predvođena Markom Šapitom ponovno je podsjetila na sjajnu emisiju Zabivaka sa SP-a, iako je ovaj put bila u promijenjenom sastavu.

Roberta Prosinečkog i Matea Beusana zamijenili su Tomislav Ivković i sudački ekspert Mario Strahonja. Da gledatelje očekuje dobra zabava, bilo je jasno već u uvodnim kadrovima prijenosa kad se Stjepan Balog divio plavo-bijelim zastavicama koje su dobili svi gledatelji na Etihadu.

U prvoj minuti, dok je Lloris išao po loptu u gol-aut, Baloga se posebno dojmio kadar mjeseca iznad stadiona u Manchesteru.

"Možete li zamisliti bolji kadar od ovoga? Sve je tu u kombinaciji. I mjesec, i ptice, i krov stadiona", divio se Balog.

Zatekao ga je i gol Heung-min Sona u 7. minuti. Nakon što je Aymeric Laporte katastrofalno reagirao i dodao loptu u noge Korejcu, Son je uz pomoć Edersona provukao loptu u gol za 1:1.

"I, uh, umalo...", govorio je Balog dok je Son slavio gol.

"...gol. Ne samo umalo nego Son je zabio!" slavodobitno je rekao Štef Balog kad je shvatio da je Son zaista izjednačio.

U drugom poluvremenu potpuno ga je zbunio Llorenteov gol za 4:3. Balog je bio uvjeren da je Španjolac igrao rukom.

"Ruka je Llorentea definitivno. Nije to uopće sporno, samo da vidimo... Ide sam pogledati Cakir i uvjeriti se. Evo, tu je evidentno da je Llorente rukom igrao, ali sad da li je bila u prirodnom položaju.. Ima toliko tih pravila i potpravila da je teško reći. Čini mi se da što više gleda je nesigurniji u svoju odluku. Evo ga, gol je potvrđen. Očito je interpretacija ta da nije bilo namjere i... Objasnit će nam to gospodin Strahonja sve", rekao je Balog.

Nakon što je jedva, skupa sa svima, preživio dramu na Etihadu, Balog je riječ prepustio kolegi Šapitu i njegovim gostima. Prvi je riječ dobio Anton Samovojska koji je klasično nahvalio utakmicu, a onda Tomislav Ivković.

"Kad imaš igrača kao što je De Bruyne, koji u sredini može napraviti višak, onda je to opasno po život. Imali smo preokret, imali smo puno grešaka, a zahvaljujući VAR-u, nije bila preVARa, ha, ha. To što ima De Bruyne ne možeš kupiti ni u Konzumu, ni u Plodinama, ni u Lidlu. To imaš u sebi", rekao je trener Rudeša.

Modni kutak Šapita i Strahonje

Marko Šapit je nakon toga rekao da je Tottenham prvi put u polufinalu kupa ili Lige prvaka nakon 1962. godine, na što se Samovojska u svojem stilu nadovezao:

"Tada je za njih igrao njihov veliki igrač Greaves...", rekao je Samovojska, a Šapit kroz smijeh dodao:

"Joj, znao sam da ćete izvući nekog od tih svojih."

HRT-ov voditelj potom je pokrenuo pitanje Pepa Guardiole, koji je opet ostao bez europskog finala u kojem je zadnji put igrao 2011. s Barcelonom. Za komentar je zamolio Ivkovića.

"Mi sad tu diskutiramo o jednom Guardioli i njegovoj karijeri, a što da ja onda pričam o sebi? Ali imamo tu njegovu statistiku koja je da uzmeš pištolj i ubiješ se odmah. Ispada da je vezan isključivo za Messija, ali ne možeš ga suditi po tome", slikovito je opisao Ivković.

Na red je došlo i suđenje, odnosno VAR, oko kojeg su se svi složili da je bilo bez greške. Strahonja je nonšalantno "smjestio" Balogu i rekao da nema govora o igranju rukom Llorentea kod gola za 4:3, a HRT-ov sudački ekspert bio je šokiran odabirom dresova koji se nisu najbolje raspoznavali u prijenosu.

"To je bilo pedeset nijansi šarenila. Jedni imaju tirkizno-zeleni dres s tamnoplavim na ramenima i zeleno-bijele štucne. Drugi svijetloplavi dres s bijelim gaćama i tamnoplavim štucnama. Kad sam vidio crnog suca s narančastim čarapama... A u pozadini još zeleni travnjak. Totalni kaos", žalio se Strahonja koji je sa Šapitom ovu analizu prozvao "Modnim kutkom".

Urnebesnu i vrlo zabavnu večer zaključio je Samovojska. Na Strahonjinu modnu analizu nadovezao se komentarom:

"Da imamo kod kuće još crno-bijele televizore, ne bismo nikoga raspoznavali."

Marko Šapit je na to samo rekao:

"Srećom, nešto smo napredovali. Ne puno, ali nešto jesmo."

Tako se HRT barem malo iskupio za inače grozan sportski program. Kad su Liga prvaka i velika natjecanja u pitanju, uglavnom ih odrađuju bez greške.

Pročitajte više