Transferi

Ludogorec uoči Dinama ostaje bez nositelja igre

Foto: Profimedia

DINAMO će u utorak, 2. kolovoza, gostovati u Bugarskoj kod Ludogorca u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Neće to biti lak zadatak za momčad Ante Čačića, ali mogao bi biti barem malo lakši od očekivanog jer Ludogorec ostaje bez jednog od najboljih igrača.

Veznjak Alex Santana, koji je bio glavni igrač sredine terena bugarskog kluba, na Instagramu je objavio fotografiju ekipe i napisao "Hvala Ludogorec". Santana je tu fotografiju objavio dan nakon poraza 2:1 od Shamrock Roversa, a bugarski mediji protumačili su to kao oproštaj od momčadi.

Santana se, tvrde Bugari, vraća u rodni Brazil nakon dvije godine u Ludogorcu. Atletico Paranaense za njega je platio 2.5 milijuna eura pa će Bugari na njemu fino zaraditi s obzirom na to da je 2020. kupljen od Botafoga za 780 tisuća eura.

Stiže i zamjena

Bugarski mediji pišu i da je Ludogorec već pronašao zamjenu za Santanu. Iz Fortune Düsseldorf, koja je prošle sezone ispala iz Bundeslige, dovodi Jakuba Piotrowskog. Radi se o 25-godišnjem Poljaku kojem Transfermarkt procjenjuje vrijednost na 800 tisuća eura.

Bugari vjeruju da će biti dostojna zamjena za Santanu, ali transfer tek treba postati služben, a Piotrowski se nakon toga treba uklopiti u ekipu. Nažalost za Ludogorec, Dinamo ga čeka već idući tjedan.

Pročitajte više