Luigi Di Biagio proglašen privremenim talijanskim izbornikom

Foto: Getty Images

TALIJANSKI nogometni savez imenovao je Luigija Di Biagija (46) privremenim izbornikom nacionalne reprezentacije. Izbornički debi ubilježit će u skorašnjim prijateljskim ogledima protiv Argentine (23. ožujka) i Engleske (27. ožujka).

Izbornička funkcija talijanske izabrane vrste bila je upražnjena od sredine studenoga kada je Gian Piero Ventura jednoglasno smijenjen zbog neuspjeha u dodatnim kvalifikacijama i neodlaska na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
 
Luigi Di Biagio trenutačno obnaša i izborničku dužnost talijanske U-21 reprezentacije na čijem je čelu od srpnja 2013. godine. U prošlosti je bio izbornik i talijanske U-20 izabrane vrste te skaut seniorske reprezentacije. Igračku karijeru, većinom kao defenzivni veznjak, izgradio je igrajući za Lazio, Romu, Inter te pojedine niželigaške talijanske klubove. Igračku karijeru okončao je 2007. godine, a trenersku je započeo godinu dana kasnije. Za talijansku reprezentaciju, pak, nastupao je od 1998. do 2002. godine. Ubilježio je 32 nastupa.
 
“Luigi Di Biagio vodit će našu reprezentaciju do izbora trajnog rješenja. Trenutačno se smatra izbornikom mlade reprezentacije te vršiteljem dužnosti A reprezentacije”, obznanio je Alessandro Costacurta, jedan od najbližih suradnika Roberta Fabbricinija koji je nekidan izabran vršiteljem dužnosti u Talijanskom nogometnom savezu dok traje potraga za novim predsjednikom.
 
Talijanski mediji potvrdili su kako je Luigi Di Biagio tek privremeno rješenje. Antonio Conte, Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri i Roberto Mancini trenutačno su jedini izbornički kandidati glede trajnog rješenja.
 

Pročitajte više