Luis Scola: Messi je iznad svih, ponaša se antiargentinski

Foto: Guliver Image/Getty Images

VELIKI Luis Scola, kapetan košarkaške reprezentacije Argentine, odveo je svoju reprezentaciju do finala SP-a na nedavno završenom Mundobasketu u Kini.

> Gledao je Draženovo finale i obećao sebi da će uzeti zlato. Zaslužuje tako otići

Scola je u razgovoru za argentinske medije rekao kako je Leo Messi iznad Diega Maradone, najviše zbog uzornog sportskog ponašanja.

"Stavio bih Messija iznad svih zato što on ima mnogo više od onoga što radi na terenu. Jedna od stvari koje vidim kod njega je da se ne ističe, ne busa se u grudi. Leo bi to stalno mogao raditi, ali on samo nastavlja trčati", priča Scola.

U tom smislu, Scola kaže da se Messi ponaša vrlo antiargentinski. Drugačije od ostalih zemljaka.

"To je vrlo antiargentinski. To kažem kako bih njega pohvalio, a ne da bih ostale kritizirao. U ovoj kulturi... On je kao sidro za nas sportaše. I dalje trči", dodaje veliki Luis.

Scola kaže da Messi uz urođenu skromnost ima i velike sportske kvalitete. Da je drugačije ne bi mogao toliko dugo biti na vrhu.

"Sport je refleksija. Messi nije samo veliki zato što se ne busa u grudi. Veliki je zbog mnogih drugih stvari. Ali u malim stvarima koje radi vidim ono što mi se sviđa. Ne možete osvajati tolike titule samo ako ste živahni. Da biste osvajali titule morate to učiniti talentom, trudom, treningom", kaže Scola.

Pročitajte više